Henderson hedret av dronningen

Jordan Henderson har blitt tildelt utmerkelsen MBE (Member of the British Empire).

12. jun 2021 kl 09.51Jens Bessesen

I forbindelse med dronningens bursdag, som alltid feires andre lørdag i juni, har Jordan Henderson fått tildelt utmerkelsen MBE (Member of the British Empire). Liverpool-kapteinen hylles for sitt veldedighetsarbeid. 

Da pandemien brøt ut i fjor vår, tok Henderson initiativ til å etablere kampanjen «Players Together», som oppfordret fotballspillere til å donere penger til National Health Service (NHS). Han har i forbindelse med sitt arbeid blitt ambassadør for NHS. 

Ydmyk

30-åringen har også stått på i kampen mot rasisme i sosiale medier - blant annet gjennom kampanjen «People Not Profiles», der Henderson lot organisasjonen overta hans egne kontoer for å rette oppmerksomhet mot rasismen. 

Henderson sier han er stolt og ydmyk over å motta utmerkelsen. 

– Det er mange privilegier som kommer gjennom å spille profesjonell fotball, men det å ha en arena for å promotere veldedige saker som «Players Together» og «NHS Charities Together» er et av de største privilegiene, sier han til liverpoolfc.com

– Det er viktig for meg å si at selv om jeg har fått utmerkelsen, er det mange som skal dele på æren. Jeg tar imot utmerkelsen med visshet om at jeg var del av noe spesielt - ikke grunnen til det, sier han. 

Takker NHS

Han retter en stor takk til de andre kapteinene i tillegg til medspillerne i Liverpool. I tillegg sier han takk til både familien og supporterne. 

– Men de virkelige heltene er de ansatte i NHS, som setter seg selv i fare for å beskytte oss. Derfor dediserer jeg denne utmerkelsen til alle sykepleiere, leger, administrasjonsansatte, renholdere, sikkerhetspersonell og alle som vier sin karriere til å gjøre NHS til en del av det britiske livet vi er stolt av, sier Henderson. 

Han føyer seg nå inn i en flott rekke Liverpool-spillere som har mottatt en slik utmerkelse. Blant annet har også forgjengeren Steven Gerrard fått en MBE. Det samme har Sir Kenny Dalglish, som hentet Henderson til Liverpool for ti år siden.

Tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling mottok også en MBE denne helgen. Det samme gjorde tidligere Liverpool-manager Roy Hodgson.