Forlater landslagstroppen på grunn av «klubbforhold» - men alt skal være planlagt

Spekulasjonene fikk fart på seg da det japanske fotballforbundet gikk ut med en kort pressemelding om at Takumi Minamino forlater landslagstroppen på grunn av klubbforhold.

12. jun 2021 kl 13.54Jens Bessesen

Det japanske fotballforbundet meldte lørdag på sine nettsider at Takumi Minamino nå forlater landslagstroppen selv om det gjenstår én kamp mot Kirgisistan. Forbundet skrev at årsaken er klubbforhold.

Det fikk raskt fart i spekulasjonene rundt 26-åringen som blir linket bort fra Liverpool etter et brukbart låneopphold i Southampton denne vårsesongen. Men ifølge journalist David Lynch, som skriver en fast spalte for Liverpool.no, er det planlagt at Minamino skal hjem tidlig. 

Med tanke på OL

«Som alltid er sannheten mye mindre interessant enn spekulasjonene. Det var avtalt på forhånd at han skulle dra for å passe på spilletiden med sikte på at han får nok ferie før han kanskje skal delta i OL», skriver Lynch for Anfield Watch

Japan ønsker nemlig å ha med seg stjernen til sommerens OL på hjemmebane. Landslagene får lov til å ta med seg tre spillere som er over 23 år, og i likhet med Egypt, som vil ha med seg Mohamed Salah, vil Japan ha en Liverpool-spiller med seg på kvota.

Spørsmålet er om Liverpool ønsker å slippe sine spillere til de olympiske leker, som går av stabelen fra 21. juli til 7. august, og dermed er ubeleilig plassert inn mot neste sesong, som starter en uke etter finalen. 

«Kilder i klubben sier de blir overrasket om noen av spillerne drar til Tokyo, slik ståa er nå med den alvorlige situasjonen rundt Covid-19 i den japanske hovedstaden», skriver Lynch.

Uaktuelt med utlån

Dermed kan Minamino i stedet få hele oppkjøringen til å prøve å overbevise Jürgen Klopp om at han har en rolle å spille i laget neste sesong. 

Lynch skriver mulighetene bør være gode, spesielt i januar og februar, når Salah og Sadio Mané blir opptatt med Afrikamesterskapet.

Ifølge journalisten er ikke Liverpool fremmed for å selge mannen de kjøpte fra Red Bull Salzburg for halvannet år siden, men et nytt utlån skal være helt uaktuelt - selv om Ralph Hasenhüttl og Southampton gjerne vil fortsette å låne japaneren.

«Hvis en klubb vil sikre seg angriperen neste sesong må de finne pengene til å hente ham permanent», skriver Lynch og legger til at det foreløpig ikke ser ut til å være konkrete bud på bordet.