– Det blir en spesiell kamp

Jordan Henderson om at England møter Tyskland allerede i åttendedelsfinalen.

24. jun 2021 kl 18.28Einar Kvande

For engelskmennene bringer en åttendedelsfinale mot Tyskland frem minner om semifinalen i 1996, da England røk ut av EM på straffespark-konkurranse på hjemmebane.

Tirsdag vil engelskmennene igjen være vertskap, og vil ha 40 000 tilskuere på Wembley i ryggen.

– Dette blir en veldig tøff test for oss. vi må beholde fokus, og vi angrer ikke på noe som skjedde i gruppespillet, uttalte Liverpool-kapteinen under en pressekonferanse i dag.

Kampene mellom England og Tyskland er alltid noe eget. Rivaliseringen mellom de to nasjonene er sterk og intens. 

– Dette er en spesiell kamp for spillerne, såvel som for fansen. Det er en viktig kamp, og det er slike kamper du ønsker å spille i turneringer som dette. Det blir en veldig tøff kamp, gjentok Hendo.

Føler seg veldig bra

Midtbanespilleren kom tirsdag på banen for første gang under EM, da han erstattet Declan Rice i pausen i 1-0 seieren over Tsjekkia.

– Det var godt å endelig få spille i en kamp som betydde noe igjen. Jeg fikk 45 minutter på banen, og jeg følte meg bra. Jeg føler meg veldig godt opplagt, og føler at jeg er i en veldig positiv situasjon. Forhåpentligvis fortsetter det slik.

Det var seieren over Tsjekkia som førte til at England vant gruppe D, og som dermed indirekte sørget for at Tyskland etter hvert ble motstander i åttendedelsfinalen.

Tyskerne kom som kjent tilbake to ganger etter å ha ligget under for Ungarn onsdag, og ble dermed nummer to i i gruppe F.

– De er fortsatt et veldig godt lag. De har kvalitet over hele banen. Vi må forberede oss godt, og gi alt, avsluttet Henderson.

England - Tyskland spilles tirsdag 29. juni klokken 18.00, og blir vist på TV 2.