Fryktet å bli glemt da overgang gikk i vasken på deadline day

Nat Phillips hadde pakket kofferten og var klar til å si farvel til Liverpool i fjor høst.

24. jun 2021 kl 14.53Jens Bessesen

16. oktober var siste dag engelske klubber kunne gjøre overganger seg imellom i fjor, og en overgang som så ut til å gå gjennom var salget av Nat Phillips til Swansea. De færreste Liverpool-supportere hadde særlig kjennskap til midtstopperen som hadde tilbrakt sesongen før på lån i Stuttgart i 2. Bundesliga. 

– Jeg husker at jeg kjørte til trening på deadline day. Jeg hadde to store kofferter fulle av klær, og var klar til å dra, sier han i et intervju med Goal.

Gikk i vasken

– Jeg snakket med trenerne om overgangen, og de var spent på mine vegne fordi de mente det ville være en god overgang for meg. På økten deltok jeg bare på en øvelse før jeg dro tidlig, sier han.

Alle i Liverpool, Phillips inkludert, trodde overgangen ville skje den kvelden. Summen skal ha vært på rundt 4 millioner pund. Men Swansea bestemte seg plutselig for å gå for to andre midtstoppere i form av Ryan Bennett og Joel Latibeaudiere. 

Dette gjorde Phillips frustrert. 

– I starten var jeg det. Jeg hadde akkurat spilt fast i et år og elsket hvert minutt fordi jeg fikk fart på karrieren. Så kunne det se ut til å bli tre måneder uten spill, sier han og legger til at han fryktet at han kom til å bli glemt og borte fra radaren før han rakk å vise seg frem igjen. 

– Skjer alltid noe rart

Når man ser tilbake i dag, var det liten grunn til bekymring. Mannefallet på stopperplass gjorde at Phillips skulle få sin ligadebut bare to uker etter deadline day. Og det var ikke i Championship, det var i Premier League, på Anfield - for Liverpool mot West Ham, ved siden av Joe Gomez.

DEBUT: Nat Phillips imponerte i debuten hjemme mot West Ham.

DEBUT: Nat Phillips imponerte i debuten hjemme mot West Ham.

Kampen ble vunnet 2-1, men før nyttår ble det ikke veldig mye mer fotball. Han var ikke registrert til Champions League-troppen og måtte dermed se Rhys Williams imponere. 

Men da også Joel Matip etter hvert forsvant til skade, og Williams leverte et par rotete kamper, fikk Phillips etter hvert flere muligheter. Både ved siden av Ozan Kabak, Fabinho og til slutt Williams. Totalt ble det 20 kamper, og i vårsesongen var Phillips en av Liverpool-spillerne som virkelig stod frem. 24-åringen rakk til og med å score - og han fikk bryne seg på en av verdens beste spisser i form av Karim Benzema i Champions League-kvartfinalen.

– Det er bare enda et eksempel på hvordan karrieren min ser ut til å være. Det skjer alltid noe rart eller dramatisk, sier han.

Liverpool.no har tidligere omtalt hvor nære Phillips var å flytte til USA samme dag som han signerte for Liverpool.

Linkes bort

Nå linkes han igjen bort, men i stedet for Championship og 4 millioner pund er det nå snakk om Premier League-klubber og opptil 15 millioner pund. Om det blir en overgang gjenstår å se. Ifølge journalister tett på Liverpool FC blir det kun salg dersom prisen er god og Phillips selv ønsker å dra.

– Planen nå er å starte sesongoppkjøringen med Liverpool og ta det derfra, sier han til Goal.

– Alle spillere vil spille kamper, og der jeg er nå i karrieren må jeg spille kamper for å utvikle meg. Hvis du sammenlikner min første og min siste kamp forrige sesong kan du se utviklingen, og at jeg var blitt mer komfortabel og hadde fått mer selvtillit. Jeg vil ha mer progresjon, sier han.

Han legger til at fremtiden avhenger av hvilke muligheter han kan få i Liverpool.

– Det er en klubb som spiller veldig mange kamper hvert år, men du er aldri garantert spilletid. Det avhenger av hva slags muligheter jeg kan få i de kampene, sier Phillips.