Har signert ny langtidskontrakt

Liverpools andrekeeper Caoimhin Kelleher har signert en ny langtidskontrakt med klubben.

24. jun 2021 kl 13.19Jens Bessesen

Caoimhin Kellehers kontrakt gikk i utgangspunktet ut neste år, men nå melder Liverpool FC at de har blitt enige om en kontraktsforlengelse med 22-åringen, som nylig fikk sin debut for det irske landslaget.

Klubben melder at det er en langtidskontrakt, men spesifiserer ikke nøyaktig hvor mange år de har kommet til enighet om. Journalist David Lynch, som har gode kontakter i klubben, melder på Twitter at det er snakk om en femårskontrakt.

God sesong

Kelleher sier det er godt å komme i mål etter noen forhandlingsrunder om den nye kontrakten.

– Jeg er veldig glad for at vi endelig kom i mål etter noen måneder med forhandlinger, sier han til klubbens nettsider.

– Det er riktig øyeblikk å knytte meg til klubben for de neste årene. Det er en så stor klubb, og det er en ære å være del av den. Da jeg fikk muligheten til å signere for noen nye år var jeg strålende fornøyd. Jeg vil bare fortsette utviklingen, sier keeperen som nå har ni førstelagskamper for Liverpool.

2020/21-sesongen ble et aldri så lite gjennombrudd for Kelleher, som rykket forbi Adrian i køen og etablerte seg i rollen som andrekeeper bak Alisson Becker. 

Spesielt debuten i Champions League kommer han til å huske, da han holdt nullen mot Ajax på Anfield og Liverpool vant 1-0. Fem dager senere holdt han nullen igjen i ligadebuten mot Wolverhampton.

– Det var et stort år for meg med tanke på førstelagskamper. Å bli kastet inn i Champions League og Premier League var stort for utviklingen, sier han.

Alle blir med videre

Nylig signerte også Adrian, som nå er som tredjekeeper å regne, en toårskontrakt. Dermed er keeperstallen for neste sesong komplett. Det er ikke helt usannsynlig at også Alisson vil signere en ny kontrakt i løpet av sommeren, selv om han har tre år igjen av sin avtale. Journalist James Pearce skriver at en ny langtidskontrakt kan bli signert etter Copa America.

Kelleher sier han nå er klar til å gi Alisson kamp om plassen.

– Spilletiden ga meg selvtillit til å prøve å presse Alisson fordi jeg viste at jeg kan spille på det nivået. Jeg ser fremover og vil fortsette å gi alt, så får vi se hva som skjer, sier iren.

Det skal ikke være planer om å låne ut 22-åringen neste sesong, ifølge David Lynch.