En stor kveld for Caoimhin Kelleher

Liverpools andrekeeper har debutert for A-landslaget.

8. jun 2021 kl 21.52Arild Skjæveland

Det meste handler om EM og Copa America på landslagsfronten denne uken – men Liverpools andrekeeper har hatt en stor kveld.

22 år gamle Caoimhin Kelleher fikk tirsdag sin landslagsdebut for det irske A-landslaget, da Irland møtte EM-klare Ungarn i Budapest.

Han har ti kamper for U21-landslaget, åtte for U19, og én for U17. Nå kom landslagsdebuten. Gavin Bazunu startet i mål for Irland, før Kelleher tok på seg keeperhanskene og kom inn etter pause.

Resultatet ble til slutt 0-0, og Kelleher skal ha gjort en strålende dobbeltredning mot slutten, ifølge Joe.co.uk.

Allerede i 2018 var Kelleher i sin første A-landslagstropp, da han satt på benken mot Nord-Irland. Det har han gjort totalt 11 ganger, før han tirsdag kveld fikk sine første minutter med flagget på brystet.

Lånes ut denne sesongen?

Irland skal ikke spille EM, og har ikke landskamp igjen før 1. september. Det betyr at målvakten nå kan ta ferie.

Kelleher klatret forbi Adrian i køen bak Alisson Becker denne sesongen, og fikk to kamper i Premier League, to i Champions League og én i FA-cupen i 2020/21-sesongen. En skade i en magemuskel gjorde at han mistet nesten hele vårsesongen.

I forrige uke meldte Daily Mail at Kelleher kunne komme til å bli lånt ut neste sesong. Det skjer samtidig som det rapporteres at Adrian skal tilbys ny kontrakt. 

Med sin unge alder er fast førstelagsfotball viktig for iren, som kom til Liverpool i 2015 men fortsatt ikke har blitt lånt ut for å få erfaring.