Seks år med Joe GomezGomez er kun 24, men er den spilleren som har vært nest lengst i klubben

Bare Jordan Henderson har lenger fartstid i Liverpool FC.

20. jun 2021 kl 12.23Arild Skjæveland

I dag er det seks år siden Liverpool bekreftet kjøpet av Joe Gomez fra Charlton Athletic for 3,5 millioner pund.

Den da 18 år gamle midtstopperen var engelsk U19-spiller, og hadde allerede debutert for Charltons førstelag. Han var bare 13 da han debuterte for London-klubbens U18-lag, og som 17-åring slo han gjennom på førstelaget, og spilte 24 kamper som midtstopper og høyreback for et lag som kom på 12. plass i Championship.

– Den perfekte fotballspilleren finnes ikke, men dersom du ser på ferdighetene Joe har, med hurtighet, styrke og hvor god han er med ballen i beina, er det lett å se at han har alt som skal til for å bli en toppspiller, sa hans tidligere akademisjef Paul Hart i et intervju med The Telegraph.

FRA CHARLTON: Liverpool betalte 3,5 millioner pund fra spilleren fra Charlton.

FRA CHARLTON: Liverpool betalte 3,5 millioner pund fra spilleren fra Charlton.

Gomez hadde spilt både midtstopper og høyreback, men det var på venstreback han startet Liverpool-karrieren. Allerede i første ligakamp ble han kastet rett inn i det av Brendan Rodgers.

Kun Henderson har vært i klubben lenger

Joe Gomez er en av få spillere som er igjen fra tiden før Jürgen Klopp kom inn høsten 2015. Jordan Henderson er spilleren som har vært i klubben lengst, og feiret tidligere denne måneden sitt 10-årsjubileum som Liverpool-spiller.

Det er bare tre spillere ellers som fortsatt er igjen. Det er Joe Gomez, som ble kjøpt på denne dag i 2015. Så er det James Milner, som kom som Bosman-spiller sommeren 2015, og formelt ble Liverpool-spiller 1. juli selv om det allerede var klart en måned før. Den siste er Roberto Firmino. LFC bekreftet kjøpet av brasilianeren under Copa America i 2015, og kjøpte ham fra Hoffenheim. Det skjedde 24. juni.

Det er kun kaptein Henderson som har vært Liverpool-spiller lenger enn Joe Gomez i dagens tropp.

Det kun fem Premier League-spillere som har vært lenger i klubbene sine enn Hendersons ti år, ifølge Transfermarkt:

Mark Noble - West Ham (17,5 år)
Seamus Coleman - Everton (12,5 år)
Kevin Long - Burnley (11,5 år)
Lewis Dunk - Brighton (11 år)
Harry Kane - Tottenham (10,5 år)

Fått mye ødelagt av skader

Gomez er fortsatt bare 24 år gammel, og er faktisk to måneder yngre enn Nathaniel Phillips, som har vikariert for ham i Liverpools midtforsvar denne sesongen.

Jürgen Klopp ble Liverpool-manager 8. oktober. Fire dager senere gikk Gomez i bakken under en kamp med England U21, som da var ledet av Gareth Southgate. Han hadde røket korsbåndet, og var ute i over ett år. Han måtte vente helt til 8. januar 2017 før han startet en kamp under Klopp.

En alvorlig akillesskade, gjentakende ankelskader, og nå en ny alvorlig kneskade har gjort at han ikke har fått så mye spilletid som vi skulle ha håpet i sin Liverpool-karriere.

Til nå har han 121 kamper for klubben, men nå har han har vært skadefri har han fått vist hvilken strålende fotballspiller han er i tospann med Virgil van Dijk. Han spilte 28 av 38 kamper da Liverpool vant ligatittelen forrige sesong.

Nylig la han ut bilder av at han var på trening i Portugal, og forhåpentligvis betyr det at han vil være tilbake for fullt når pre-season starter 12. juli.