Covid-kaos gir Hendo sjansen

Englands forberedelser til gruppefinalen mot Tsjekkia preges av at Chelsea-duo sitter i koronaisolasjon.

21. jun 2021 kl 22.28Einar Kvande

Jordan Henderson kan få sin første start i dette Europamesterskapet etter nyheten om at Chelsea-duoen Ben Chilwell og Mason Mount sitter i koronaisolasjon.

Selv om duoen har testet negativt for koronaviruset, måtte de to isoleres etter at de har vært i nærkontakt med sin lagkamerat i Chelsea, den skotske midtbanespilleren Billy Gilmour, i forbindelse med Englands målløse kamp mot Skottland fredag.

Gilmour testet positivt på Covid-19 mandag morgen, bare en dag før Skottlands viktige kamp mot Kroatia i gruppe D. Nå må 20-åringen isoleres i 10 dager, men dersom Skottland ikke vinner kampen på Hampden Park er Gilmours EM uansett over.

Har trent godt

England spiller på sin side gruppefinale mot Tsjekkia, og landslagssjef Gareth Southgate har sagt at Henderson vil bli involvert i denne kampen. Liverpool-kapteinen var ubenyttet innbytter i begge Englands to første kamper i mesterskapet. Han var gjennom en lyskeoperasjon i februar, og har fått minimalt med trening foran EM. 

– Henderson har trent godt, og vil bli involvert i morgen. Jeg er fornøyd med fremgangen hans. Han har allerede hatt en enorm effekt rundt treningsøktene og i troppen, uttalte Southgate i dag.

Både Tsjekkia - England og Kroatia - Skottland spilles klokken 21.00 tirsdag kveld. Førstnevnte blir vist på NRK 1, mens Skottland-kampen går på NRK 3.