Henderson svarer på kritikken fra Roy Keane: – Jeg er frisk og klar

Roy Keane var kritisk til at Jordan Henderson ble tatt ut i EM-troppen.

9. jun 2021 kl 22.30Arild Skjæveland

Jordan Henderson skadet seg i Merseyside-derbyet i februar, men er en av lederne i den engelske landslagstroppen, og ble likevel tatt ut til å spille i mesterskapet.

Da England spilte sin siste treningskamp før EM, kom Henderson inn etter pause. Det var hans første minutter på banen siden han fikk skaden. Det gjorde at Roy Keane var svært kritisk til at han var med i troppen i forkant av kampen.

– Jeg var overbevist om at Jordan kom til å spille på onsdag. Jeg mener det er en enorm distraksjon for England at han åpenbart ikke er i form, sa Keane til ITV før Englands kamp mot Romania.

– Jeg mener han ikke burde ha vært i troppen. Dersom han ikke kan starte kampen mot Romania, så er han ikke i god nok fysisk forfatning. Fysisk og mentalt vil ikke denne kampen være så vanskelig for ham å håndtere, da han er en erfaren spiller. Men han har ikke sparket en ball på tre og en halv måned, og han skal være med til EM? Han kan ikke være i god nok form.

– Jeg har hørt mange si at han er god å ha i troppen. For hva da? Gjør han korttriks? Sørger han for allsang? Arrangerer han quiz om kveldene? Hva bidrar han med?, spurte Keane.

Det var Roy Keane som i sin tid ga Henderson førstelagsdebuten for Sunderland, og kjenner godt til spilleren.

Svarer på kritikken

Henderson ble konfrontert med uttalelsene til Keane av David Hytner i The Guardian.

– Roy kan si hva han vil om meg. Han ga meg debuten min, og jeg ville ikke vært her uten at det skjedde. Jeg synes det var ganske morsomt, faktisk, svarte Liverpool-kapteinen.

– Vi vet litt flere detaljer. Jeg vet litt mer, og det samme gjør manageren. Det gjør ikke Roy. Når det kommer til slike ting kan alle ha sin mening, og alle tror de vet mer enn alle andre. Angående korttriksene han snakket om, så har jeg noen på lager, sier han videre.

Han forteller videre at han er langt foran skjema, og føler seg klar til å spille.

– Som spiller så ønsker du å spille, ikke bare være rundt laget slik Roy sa. Dersom jeg blir valgt så vil jeg være klar, og forhåpentligvis kan jeg bidra mye. Jeg er frisk. Det er ikke sikkert alle vet, men jeg har trent lenge. Det har vært en litt annerledes trening siden det har vært alene heller enn med laget, men jeg kunne trene med laget mot slutten av sesongen med Liverpool, forteller han.

– Det var et lite opphold etterpå fordi alle hadde fri etter sesongen, så jeg fortsatte å jobbe på egenhånd. Denne perioden med England har vært veldig bra for meg, og intensiteten har økt. Jeg går til turneringen i god form. Jeg vet at jeg ikke har spilt så mye de siste månedene, men jeg føler meg bra.

Forteller om det brente straffesparket

«Hendo» har fortsatt ikke scoret på landslaget, på 59 kamper. Det var nok i bakhodet hans da tok, og brente, straffespark mot Romania etter å ha kommet inn. Egentlig var det Evertons Dominic Calvert-Lewin som skulle ta straffesparket.

– Manageren har ikke snakket med meg om det ennå. Jeg vet ikke om han kommer til å gjøre det. Om jeg må trene mer på straffespark? Det ser ut som jeg må det, eller kanskje bare overlate det til dem som faktisk setter dem. Det er kanskje det beste alternativet, sier han.

Henderson brente straffespark i straffekonkurransen mot Colombia i forrige VM. Akkurat dét kan også ha vært i bakhodet hans, før et mesterskap der England ofte havner i slike situasjoner.

England spiller sin første kamp i EM på søndag. Da er Kroatia motstander på Wembley kl. 15.00 norsk tid. Kampen vises på TV 2 og TV 2 Play.