Wolverhampton fortsetter å se mot Portugal. Liverpool har møtt den nye manageren én gang tidligere

Bruno Lage er Conor Coadys nye sjef.

Etter fire år med Nuno Espirito Santo, var det slutt i mai. Den tidligere målvakten som førte Wolves opp til Premier League i 2018, har etablert laget i den øverste divisjonen, men har sett laget ha en skuffende sesong.

Denne uken var Nuno nær ved å bli ny manager i Crystal Palace, og overta etter Roy Hodgson, men avtalen skal ha kollapset i siste time.

Det er ingen overraskelse at den sterke portugisiske linken fortsetter på Molineux, og at det igjen var mot Portugal de så da en ny manager skulle komme inn. Onsdag kom bekreftelsen på at Bruno Lage er ny Wolverhampton-manager.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Lage skal ta over, og ifølge The Athletic startet støtteapparatet i klubben med googling av navnet hans allerede da det var klart at Nuno skulle forlate klubben. Lage er, som Nuno og de portugisiske spillerne, en mann som representeres av Jorge Mendes.

NY MANAGER: Bruno Lage er Wolverhamptons nye manager.

NY MANAGER: Bruno Lage er Wolverhamptons nye manager.

Uerfaren med øverste ansvar

Lage startet som manager for Benfica B sommeren 2018, og satt i den jobben til januar 2019. Da tok han over førstelaget, og satt i den jobben i halvannet år. Det siste året har han ikke vært i jobb.

Benfica-jobben var 45-åringens første jobb som førstelagstrener, men han har en lang og stor CV som assistent. Tidligere har han vært ledet en rekke juniorlag, og vært assistent. Wolverhampton blir hans 13. jobb, men bare andre med det øverste sportslige ansvaret.

På Wolves.co.uk kan vi lese at Lage får æren for å ha fått frem og satset på Joao Felix, som var Europas kanskje mest ettertraktede spiller da han ble solgt til Atletico Madrid sommeren 2019. Han får også sin del av æren for utviklingen til Ruben Dias, som ble kåret til årets spiller i Premier League denne sesongen. Ederson, Joao Cancelo og Bernardo Silva i Manchester City skal også ha nytt godt av hjelp fra 45-åringen tidlig i sine karrierer.

Ett tidligere møte med Liverpool

Når det ansettes nye managere i Premier League-klubber, pleier vi å se hvordan de tidligere har gjort det mot Liverpool, ettersom det stort sett er store europeiske navn eller menn som har ledet flere ulike engelske klubber tidligere. Når det kom til Lage, var det en litt større utfordring å finne et møte. Men ett finnes.

Han har nemlig jobbet i England tidligere. Først i Sheffield Wednesday (2015-2017) og så i Swansea City (2017-2018), der han var assistent til Carlos Carvalhal, som nå er manager i Braga.

Carvalhal hadde en veldig vanskelig oppgave da han tok over på Liberty Stadium i slutten av desember, etter at Swansea hadde sparket Paul Clement uken før. Laget var fem poeng under streken, men fikk en fantastisk start under sin nye manager. Først med 2-1-seier borte mot Watford, før de slo Liverpool 1-0 i en kamp der Alfie Mawson scoret kampens eneste mål.

TAPTE: Liverpool tapte 1-0 mot Swansea, med Lage på sidelinjen.

TAPTE: Liverpool tapte 1-0 mot Swansea, med Lage på sidelinjen.

Liverpool kom til kampen etter å ha vært ubeseiret i sine 18 siste kamper. Lukasz Fabianski sto som en levende vegg, og stolpene sto i veien for Roberto Firmino helt på slutten.

Etter seieren over Jürgen Klopps lag, slo de Arsenal 3-1. Det gjorde at Carvalhal ble nominert som månedens manager. I mai rykket laget likevel ned, og Carvalhal og Lage var ferdig i klubben. Da gikk de også hver til sitt.

Kun Dyche har sittet lenger enn Klopp

Vi har bare kommet til 9. juni, men allerede er det store utskiftninger på gang i Premier League. Roy Hodgson har takket for seg i Crystal Palace, Everton har mistet Carlo Ancelotti til Real Madrid, Wolves har fått på plass sin nye mann, og Tottenham er fortsatt på jakt over to måneder etter at de sparket José Mourinho.

Det er faktisk kun Sean Dyche som har sittet lenger i sin jobb i en Premier League-klubb enn Jürgen Klopp.

Sean Dyche

Burnley

8 år og 222 dager

Jürgen Klopp

Liverpool

5 år og 244 dager

Pep Guardiola

Manchester City

4 år og 343 dager

Daniel Farke

Norwich City

4 år og 15 dager

Marcelo Bielsa

Leeds United

2 år og 359 dager

Dean Smith

Aston Villa

2 år og 242 dager

Thomas Frank

Brentford

2 år og 236 dager

Ralph Hasenhüttl

Southampton

2 år og 185 dager

Ole Gunnar Solskjær

Manchester United

2 år og 172 dager

Brendan Rodgers

Leicester City

2 år og 102 dager

Graham Potter

Brighton

2 år og 20 dager

Steve Bruce

Newcastle United

1 år og 327 dager

Mikel Arteta

Arsenal

1 år og 169 dager

David Moyes

West Ham

1 år og 162 dager

Xisco Munoz

Watford

171 dager

Thomas Tuchel

Chelsea

134 dager

Bruno Lage

Wolverhampton

1 dag

-

Tottenham

-

-

Everton

-

-

Crystal Palace

-