Liverpool håper å få inn over 60 millioner pund gjennnom spillersalg

Flere spillerkjøp i sommer er delvis avhengig av hvor mye Michael Edwards klarer å generere fra spillersalg.

9. jun 2021 kl 10.56Einar Kvande

Liverpool har allerede brukt 35 millioner pund på å hente midtstopperen Ibrahima Konate fra RB Leipzig i sommer. Skal Anfield-klubben hente inn ytterligere forsterkninger vil det delvis avhenge av hvor mye klubben klarer å få inn gjennom spillersalg, skriver James Pearce i The Athletic. Et poeng også vår egen spaltist David Lynch, nevnte i sin spalte denne uke. 

Michael Edwards har vært en kløpper på å få inn solide overgangssummer for spillere som får lite spilletid i klubben, men oppgaven hans er vanskeligere i sommer på grunn av koronapandemiens negative utslag på økonomien til fotballklubbene.

Pearce skriver at Liverpool-ledelsen likevel håper å få inn over 60 millioner pund gjennom spillersalg. Marko Grujic verdsettes til 15 millioner pund, og Harry Wilson og Divock Origi skal ha omtrent tilsvarnede prislapper. 

Porto, hvor Grujic spilte på lån forrige sesong, er favoritter til å sikre seg midtbanespilleren. Men Pearce melder at en rekke andre klubber også er interesserte i 25-åringen. Blant annet skal italienske og tyske klubber ha meldt sin interesse.

En avklaring etter EM

Wilsons fremtid blir trolig avgjort så snart Wales er ute av EM. Origi er ikke i Belgias EM-tropp, og spissens verdi har nok sunket betraktelig det siste året. Belgieren gjorde bare ett mål på 17 kamper i 2020/21.

Liverpool forventer også å få bud på Xherdan Shaqiri, som bare startet sju kamper for klubben sist sesong. Southampton viser interesse for Takumi Minamino, etter hans låneopphold på sydkysten, men Pearce melder at Liverpool planlegger for en preseason med japaneren i troppen og at Anfield-klubben ikke har noen planer om å låne ham ut på nytt.

Andre spillere som Liverpool kan komme til å selge er Taiwo Awoniyi, Loris Karius, Sheyi Ojo, Ben Woodburn og Liam Millar. Føstnevnte håper Anfield-klubben å få åtte millioner pund for.