Klopps første spillerkjøp ser ut til å være på vei bort

Porto forsøker å få til en permanent overgang for Marko Grujic.

9. jun 2021 kl 10.15Einar Kvande

Marko Grujic var Jürgen Klopps første kjøp. Nå kan han være på vei vekk fra Anfield-klubben. James Pearce i The Athletic mener at serberen kan vise seg å være den spilleren Liverpool får mest penger for i sommer, når de forsøker å spe på transferbudsjettet ved å selge spillere de ikke lenger har behov for selv.

Porto, hvor Grujic spilte på lån forrige sesong, er favoritter til å sikre seg midtbanespilleren. Men Pearce melder at en rekke andre klubber også er interesserte i 25-åringen, som Liverpool håper å få rundt 15 millioner pund for. Blant annet skal italienske og tyske klubber ha meldt sin interesse.

Grujic spilte 36 kamper i alle turneringer for Porto i 2020/21-sesongen, og imponerte blant annet i Champions League. 

Treneren vil ha Grujic i troppen

Porto, som ble nummer to i den portugisiske serien, ga nylig trener Sergio Conceicao en ny treårskonttrakt. Conceicao har gjort det klar at han ønsker Grujic i troppen neste sesong også. Pearce skriver at Porto opprinnelig håpet å få forlenget serberens låneavtale med ett år til, men nå som Grujic bare har to år igjen av sin kontrakt med Liverpool har Anfield-klubben informert portugiserne om at de kun vil vurdere en permanent overgang.

Liverpool betalte 5,1 millioner pund for Grujic da han kom fra Røde Stjerne Beograd i januar 2016. Han ble umiddelbart lånt tilbake til den serbiske klubben, og han har siden vært utlånt både til Cardiff City og Hertha Berlin, hvor han var i to sesonger. For Liverpool har han kun spilt 16 førstelagskamper, og han har ikke spilt i Premier League for Anfield-klubben siden desember 2017.