Brasil-spillerne med åpent brev om Copa America

Spillerne liker ikke hvordan turneringen havnet i hjemlandet.

9. jun 2021 kl 08.29Einar Kvande

De brasilianske landslagsspillerne har formulert et åpent brev til Brasils over 200 millioner fans, der de uttaler seg kritisk angående måten Copa America havnet i hjemlandet på. Der skriver de blant annet at Copa America havnet i Brasil på en måte som strider mot turneringens verdier. Samtidig sier spillerne at de vil spille i turneringen uansett, for de kan ikke nekte å spille for landslaget.

Spillerne har formulert dette brevet for å forklare sitt ståsted for fansen, og ønsker ikke å gjøre turneringen til en politisk diskusjon.

De skriver blant annet at de husker at de er arbeidere og profesjonelle fotballspillere. Som spillere for det brasilianske landslaget, som er verdensmestere fem ganger, har de en oppgave å fullføre i den gule trøya. Spillerne skriver de er mot organiseringen av Copa America denne gangen, men at de aldri kommer til å nekte å spille for Brasil.

Starter i helgen

Copa America starter i helgen. Liverpool har tre spillere i den brasilianske troppen til Copa America. Det er Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino. Åpningskampen skal spilles søndag kl. 23.00 norsk tid, på Estádio Nacional de Brasília. Der tar Brasil imot Venezuela.

I slutten av mai kom den overraskende meldingen om at Copa America skulle flyttes.

Opprinnelig skulle turneringen bli spilt i Argentina og Colombia i fjor sommer, med to vertsnasjoner for første gang i sin 105 år lange historie. Mesterskapet ble flyttet til i år, men 20. mai trakk Colombia seg, og 10 dager etter ville heller ikke Argentina arrangere, på grunn av stigende smittetall. Bare 13 dager før åpningskampen ble det klart at det er Brasil som skulle være vertsnasjon, trass i høye smittetall der også.