– Gjør han korttriks, sørger for at det blir allsang eller arrangerer quiz om kveldene? Hva bidrar han med?

Roy Keane slakter Gareth Southgate for å ha tatt med Jordan Henderson i EM-troppen, men landslagssjefen slår tilbake.

7. jun 2021 kl 12.57Einar Kvande

England-manager Gareth Southgate har slått tilbake mot Roy Keane, etter at den tidligere Manchester United-spilleren uttalte seg i svært negative ordelag om Jordan Henderson og at Liverpool-kapteinen hadde fått en plass i den engelske EM-troppen.

Keane mente at den engelske landslagssledelsen bare lurte seg selv ved å tro at Liverpool-spilleren kunne ha en positiv effekt ute på banen under mesterskapet.

– Jeg var overbevist om at Jordan kom til å spille på onsdag. Jeg mener det er en enorm distraksjon for England at han åpenbart ikke er i form, sa Keane til ITV før Englands kamp mot Romania i går.

– Jeg mener han ikke burde ha vært i troppen. Dersom han ikke kan starte kampen mot Romania, så er han ikke i god nok fysisk forfatning. 

– Fysisk og mentalt vil ikke denne kampen være så vanskelig for ham å håndtere, da han er en erfaren spiller. Men han har ikke sparket en ball på tre og en halv måned, og han skal være med til EM? Han kan ikke være i god nok form.

– Jeg har hørt mange si at han er god å ha i troppen. For hva da? Gjør han korttriks? Sørger han for allsang? Arrangerer han quiz om kveldene? Hva bidrar han med?

– Liverpool vil heller ikke være fornøyde. Jeg er sikker på at Jordan ikke ønsker å være med i troppen bare for å være en slags cheerleader. Du ønsker å spille, og han er åpenbart ikke i nærheten av å være i god nok form, utbasunerte Keane.

Southgate slo tilbake

Etter disse uttalelsene spilte Henderson 45 minutter mot Romania på Riverside, og landslagssjef Southgate slo tilbake mot Keane.

– Først og fremst så lar vi oss ikke distrahere av noe. Vi kjenner situasjonen til Hendo. Han har en veldig positiv innflytelse i troppen og gruppen. Dette var et steg i riktig retning for ham rent fysisk, noe som var viktig for ham med tanke på å få spilletid i turneringen. Vi er realistiske i forhold til hvor mye spilletid han kan få.

– Dette er ikke noe som splitter gruppen vår, eller som er urealistisk. Vi satser ikke alt på at han kommer i form, men dersom vi får han opp på et godt nivå er det en bonus. Vi har 26 spillere, noe vi ikke hadde tidligere, påpekte Southgate.