– Jeg har fortalt ham at han ikke skal tenke på fotball i noen uker

Jordan Henderson med råd til deprimert Trent Alexander-Arnold.

7. jun 2021 kl 10.39Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold var i svært god form og klar for EM da han ble skadet under spill for England i forrige uke. Det var et hardt slag i ansiktet for den unge scouseren. Undersøkelser viste en skade på en muskel på fremsiden av det ene låret, som vil holde Liverpool-backen på sidelinjen i minst en måned fremover.

– Det vil gå bra med Trent. Han er en sterk gutt, forsikrer lagkamerat Jordan Henderson til Sky Sports.

– Han er en ung gutt, som vil få sjansen til å spille i mange mesterskap fremover. Selvsagt er han skuffet. Han hadde gjort det svært bra de siste månedene av sesongen, og hadde prestert på et svært høyt nivå. Han spilte strålende. Så han vil være deprimert på grunn av dette.

– Men jeg har fortalt ham at han skal ta seg en skikkelig ferie, komme til hektene igjen og ikke tenke på fotball i noen uker. Da kan han komme tilbake i preseason med fulladede batterier og være klar for innsats igjen. Det er jeg sikker på at han kommer til å gjøre, sier Hendo.

Rundt en måned på sidellinjen

De mest pessimistiske prognosene antydet at det ville gå halvannen måned før skaden er leget. Dersom en slik prosnose slår til vil det bety at høyrebacken ikke vil kunne starte preseason med den øvrige Liverpool-troppen den 12. juli. Men fra Liverpool-leiren kommer det heldigvis mer positive signaler.

Mirrorskriver at Liverpools medisinske stab føler seg trygge på at skaden vil være leget innen Liverpool starter preseason-treningen foran neste sesong.

Alexander-Arnold er blitt undersøkt av Liverpools medisinske eksperter etter at han returnerte til AXA Training Centre, og klubbens leger mener at scouseren skadeopphold vil bli på rundt en måned.