Fire røde i aksjon i kveld:45 minutter og straffebom

Jordan Henderson fikk sine første minutter med fotball siden februar.

6. jun 2021 kl 20.53Einar Kvande

Englands landslagssjef Gareth Southgate satte inn Jordan Henderson foran andre omgang mot Romania, på stillingen 0-0 i Middlesbrough.

England tok ledelsen på straffespark ved Marcus Rashford etter 68 minutter. Da engelskmennene fikk straffespark nummer to ti minutter senere byttet de straffeskytter. Denne gangen var det Henderson som steppet frem, men Romanias keeper reddet Liverpool-kapteinens skudd.

Henderson fullførte omgangen uten problemer, og må dermed sies å hatt en positiv opplevelse etter tre og en halv måned uten kampaction, til tross for straffebommen. Rashfords straffemål ble kampens eneste.

Georginio Wijnaldum ble byttet ut etter 66 minutter på stillingen 2-0 da Nederland slo Georgia 3-0, mens Andy Robertson ble byttet ut etter 64 minutter da Skottland slo Luxembourg 1-0. Luxembourg spilte en time med ti mann på banen etter en utvisning etter 34 minutters spill.

Kostas Tsimikas var svært toneangivende for Hellas i første omgang mot Norge, og grekerne ledet 2-0 til pause. Liverpool-backen bidro blant annet med en målgivende pasning. Ståle Solbakken la om til tre bak i andre omgang, og Norge scoret et reduseringsmål. Tsimikas spilte hele kampen, og måtte konsentrere seg mer om de defensive oppgavene etter pause.