Tror ikke Hendo rekker den første EM-kampen

Gareth Southgate frykter at Jordan Henderson må stå over Englands første EM-kamp, mot Kroatia.

4. jun 2021 kl 00.12Einar Kvande

Gareth Southgate har innrømmet at Jordan Henderson trolig går glipp av Englands første EM-kamp, mot Kroatia om ti dager. Det skriver Daily Mail.

Henderson sliter med å komme tilbake etter lyskeoperasjonen han hadde i februar, og det kan bety at stortalentet Jude Bellingham blir Liverpool-spillerens erstatter mot kroatene.

Henderson skulle egentlig ha spilt sin første kamp siden februar da England møtte Østerrike i privatlandskamp onsdag kveld, men Liverpool-spilleren klaget over at han ikke følte seg helt skadefri i morgentimene kampdagen. Dermed ble det bestemt at han fikk hvile.

Har ikke slått opp igjen skaden

En scan har slått fast at Henderson ikke har slått opp igjen lyskeskaden, og han trente som normalt torsdag. I England-leiren håper man fortsatt at Henderson kan spille i Englands siste oppvarmingskamp før EM, mot Romania på søndag. Men det virker nå lite sannsylig at midtbanespilleren vil starte mot Kroatia, med tanke på at han ikke har spilt en eneste kamp på over tre måneder.

– Det vil ikke være fair av meg å utelukke at han kan spille i den første EM-kampen, men jeg tror alle er klar over hvor mye fotball han har gått glipp av, siteres landslagssjef Southgate.

– Tiden løper mer og mer fra oss for hver treningsøkt han går glipp av. Jeg er veldig realistisk angående hva som er mulig. Jeg tok avgjørelsen om å ta med Henderson i troppen, fordi vi kunne ta med noen ekstra spillere, og jeg føler han er en viktig mann å ha i troppen. Dersom han kommer i nærheten av å kunne spille mot Kroatia, vil det være en skikkelig bonus.