– Jordan Henderson var sentral da jeg valgte å komme til Liverpool

Medspillerne snakker om Jordan Henderson, som ble Liverpool-spiller for 10 år siden i dag.

9. jun 2021 kl 19.56Arild Skjæveland

Mye har handlet om kaptein Jordan Henderson i dag. Det er 10 år siden Liverpool la 16 millioner pund på bordet og sikret seg den da 20 år gamle midtbanespilleren fra Sunderland.

«Hendo» hadde fått sin debut på Sunderlands førstelag av manager Roy Keane. Den sommeren var det en annen United-legende som hadde tatt over jobben, i Steve Bruce. Det var Manchester United han oftest ble linket til i avisene. Da Alex Ferguson kom med sine memoarer i 2013, skrev han at han fryktet av spillerens løpesett ville gi ham kneproblemer på lang sikt. I januar i år snakket Ferguson om det han skrev i boken.

– Jeg ble kritisert av Brendan Rodgers for min vurdering av Jordan. Vi sto klare til å legge inn et bud på Jordan da han var i Sunderland. Jeg snakket med Steve Bruce. Men våre speidere og vår medisinske avdeling var ikke fornøyd med måten han løp på. De sa han var typen som ville få skader. Jeg måtte sørge for at jeg hadde spillere som alltid var tilgjengelige. Men jeg elsket Jordan som spiller. Han har bevist det nå. Alt jeg hører om ham forteller meg at jeg gikk glipp av en veldig god person, sa Ferguson

Heldigvis endte spilleren opp i Liverpool, og Sir Kenny Dalglish fikk mannen han ønsket seg.

Hjalp ham å velge Liverpool

I en flunkende ny dokumentar om kapteinen, som slippes på LFCTV onsdag kveld, har flere av lagkameratene snakker om 30-åringen.

Virgil van Dijk forteller at han var sentral da han valgte å signere for Liverpool. Nederlenderen var linket til flere klubber, og kunne gått til hvem som helst på det tidspunktet.

– Jordan er en flott fyr, og et godt menneske. En fantastisk spiller, en stor kaptein for klubben, og en leder jeg kun har gode ord om. Vi hadde samme agent før jeg kom til klubben, så vi var allerede i kontakt da, og han hjalp meg mye med å ta avgjørelsen om å komme til denne klubben, sier van Dijk, som for tiden er i Portugal og jobber seg tilbake etter en kneskade.

– Han er en ydmyk mann som jobber hardt hver dag. Jeg er så glad for det han har oppnådd så langt i karrieren, og er bare glad for at han er min kaptein i tillegg. Det å være kaptein, og spesielt for Liverpool, er en stor jobb. Han gjør det fantastisk synes jeg. Det er så mye folk ikke ser som skjer borte fra kameraene, og han gjør det perfekt.

– Ikke bare for oss som lag, men dersom du ser på de to siste årene for eksempel. Gjennom hele pandemien, hvor mye innflytelse han har i ligaen og hvordan han har håndtert det. Han fortjener mye skryt, og måten han er på og hvor godhjertet han er. Han vil at vi skal ta vare på hverandre, ikke bare i Liverpool, men også resten av lagene. Det er en av grunnene til at han er en av lederne i England-troppen også.

Dokumentaren «Henderson: The Making of a Champion» ble sluppet kl. 20.00 norsk tid, og ligger nå tilgjengelig for abonnentene.

– «Jeg ville taklet dem av podiet»

I dokumentaren snakker James Milner mer om ydmykheten til kapteinen, og viser til en episode i Madrid etter Champions League-triumfen.

– Han ba noen andre om å løfte troféet sammen med ham i Madrid i 2019, og vi måtte si «nei, Hendo, dette er ditt øyeblikk og du har fortjent det. Du fortjener det slik som de andre kapteinene som har gjort det, og skrive deg inn i historien til denne klubben», sier Milner i dokumentaren.

– Det oppsummerer hvordan han er, og at han ønsker å dele det øyeblikket. Det var alle sitt øyeblikk, at han løftet troféet. Hver eneste spiller ønsket at han skulle løfte det alene. Jeg tror ordene mine var noe ala «dersom noen andre løfter sammen med deg, vil jeg ta en rugbytakling på dem og få dem av podiet», sier Milner.