Super League-sjefen nekter å gi seg

Florentino Perez fortsetter å hevde at The Super League-kontrakten var bindende.

25. jun 2021 kl 22.32Jens Bessesen

Det begynner å nærme seg hakk i plata, men nok en gang hevder Real Madrid-president og The Super League-styreleder Florentino Perez at prosjektet er langt fra dødt. Han har latt seg intervjue mens en rettslig prosess pågår om den videre ferden for The Super League, som nå kun har offentlig støtte fra Real Madrid, Barcelona og Juventus.

– Vi er rolige fordi vi har vunnet. De engelske lagene ble tvunget ut, sier Perez ifølge ESPN

Han sikter til at de seks engelske lagene som var med fra start, inkludert Liverpool, trakk seg ut bare noen få døgn etter at turneringen ble lansert. Det samme gjorde de to Milano-klubbene og Atletico Madrid. 

– Bindende

Nylig skrev The Sunday Times en artikkel om at superligaen ikke er helt død. Der hevdes det at ingen av de seks engelske klubbene har klart å formelt forlate organisasjonen. Alle de seks engelske klubbene meldte at de trakk seg fra «The Super League» i april, men samtlige er fortsatt medeiere i selskapet som ble satt opp i Spania, sammen med de andre klubbene.

– De signerte noe de ikke skulle ha signert, for de er forpliktet til Super League, sier Perez.

– Det er en bindende kontrakt og ingen kan dra. The Super League fortsetter, sier Perez og gjentar at turneringen er skapt for å forhindre at fotballen skal dø som følge av dalende interesse.

The Sunday Times snakket med to kilder, som har vært sentrale i planene, som hevder at det ikke ligger til rette for at noen kan trekke seg, og at ligaen venter på å bli relansert i en annen utgave.

Bøter og trusler

De seks involverte Premier League-klubbene har fått bøter på til sammen 22 millioner pund fra hjemlig serie, og trues med poengtrekk på inntil 30 poeng i tillegg til 25 millioner pund i individuelle bøter dersom det skjer nye forsøk. Det jobbes også med flere tiltak for å stoppe de engelske lagene fra å prøve igjen. Et konkret tiltak, vil være at utenlandske spillere nektes arbeidstillatelse i England.

John W. Henry og FSG har betalt boten fra Premier League fra egen lomme.

De ni klubbene som trakk seg fra prosjektet ble i mai enig med UEFA om en avtale der de donerer en sum på 15 millioner euro, som vil brukes mot barn, unge og fotball på grasrotnivå rundt om i Europa. I tillegg vil klubbene gå glipp av fem prosent av inntektene de ville fått fra deltakelse i en UEFA-turnering for én sesong – mot at de ikke utestenges fra europacupene.

Siste ord er neppe sagt i Super League-sagaen.