Kompensasjonssummen superligaklubbene må betale til Premier League er klar

Klubbene har også gått med på enda heftigere bøter og poengtrekk dersom de noen gang skulle forsøke å gjøre et lignende stunt i fremtiden.

9. jun 2021 kl 14.03Einar Kvande

Sky News melder at de seks engelske klubbene som i all hemmelighet planla å slutte seg til en europeisk superliga må betale over 20 millioner pund til Premier League i kompensasjon for utbryterforsøket. 

Summen blir rundt 3,5 millioner pund per klubb, melder Sky. 

Skullle noen av klubbene, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United eller Tottenham, gjøre nye utbryterforsøk fra Premier League i fremtiden vil klubbene få en bot på over 20 millioner pund og 30 poeng fratrekk, ifølge en kilde som Sky har.

Kompensasjonen er i samme størrelsesorden som klubbene måtte betale UEFA. I motsetning til UEFA-bøtene er kompenasjonen noe klubbene må betale Premier League direkte, isteden for at pengene trekkes fra neste sesongs TV-inntekter.

Fremtidige utbryterforsøk blir nå så godt som umulige etter endringene som gjøres i Premier League-regelverket.

Kompensasjonen er betydelig lavere enn det som ble foreslått på Premier League-møtet i forrige måned, da det var snakk om 15 millioner pund per klubb.

Premier League-sjefene ønsker nå å få satt sluttstrek for hele denne saken, da de ønsker at samtlige 20 klubber samles under årsmøtet som starter torsdag.

De 14 gjenværende klubbene ønsket strengere straff

The Times skriver at de 14 andre Premier League-klubbene ønsket en strengere straff enn dette, inkludert poengtrekk, men ligasjefene fikk gehør for at økonomisk kompensasjon var nok.

Sky skriver det er uklart om alle de seks utbryterklubbene vil betale en like stor andel av boten. 

Gjesteskribent hos Liverpool.no, David Lynch, melder imidlertid på Twitter at Liverpools andel av boten er på 3,6 millioner pund, og at Fenway Sprots Group vil dekke dette fra sine egne lommer, istedet for at Liverpool FC må betale kompensasjonen. 

Det er kun Barcelona, Juventus og Real Madrid som ikke formelt har trukket seg fra superligaen, og disse klubbene står nå i fare for å bli kastet ut av neste sesongs Champions League.