Virgil med strenge krav til Gini

Georginio Wijnaldum vikarerer som kaptein for Nederland i Virgil van Dijks skadefravær under EM. Nå avslører midtbanespilleren at Liverpool-stopperen stiller strenge krav til ham foran hver eneste kamp i mesterskapet.

25. jun 2021 kl 14.11Einar Kvande

Wijnaldum håper at Virgil van Dijk krever bare en scoring fra ham når Nederland møter Tsjekkia i åttendedelsfinalen i EM på søndag.

Midtbanespilleren forteller at han snakker med den skadede landslagskapteinen nesten hver dag under mesterskapet.

– Før kampen mot Nord-Makedonia krevde han to mål av meg. Han legger lista høyt, men jeg har innfridd kravene, spøkte Wijnaldum under en pressekonferanse torsdag.

– Han har ikke fortalt meg hvor mange mål han krever av meg mot Tsjekkia ennå. Forhåpentligvis mener han at han ett mål er nok!

Tenker på kompisen

Wijnaldum føler virkelig med landsmannen, som måtte stå over EM på grunn av den stygge kneskaden som Everton-keeper Jordan Pickford påførte ham i oktober i fjor. Nå forsøker han å trøste kameraten med å kopiere midtstopperens målfeiring hver gang han scorer mål for Nederland. 

Han legger høyrehånden under haka, og blafrer med fingrene, samtidig som han stikker ut tungen, akkurat som Virgil gjør. Dette har Gini gjort hver gang han har scoret for Nederland etter at lagkameraten ble skadet, og det er faktisk hele sju ganger!

– Virgil feirer alltid på denne måten. Det er for å vise at jeg tenker på ham. Jeg vil slutte med det den dagen han er tilbake på banen. Jeg gleder meg til han kommer tilbake.

Delt toppscorer

Wijnaldum er med sine tre mål delt toppscorer i EM etter gruppespillet. Han har nettet 25 mål for Nederland, noe som er flere mål enn både Marco van Basten og Ruud Gullit. 

– Jeg tenker ikke så mye på mine avslutteregenskaper. Jeg er i stand til å skape mange sjanser, og når du får mange muligheter er det enklere å score mål.