Ingen garanti for fulle tribuner

Det blir restriksjoner på stadion også denne sesongen.

26. jun 2021 kl 08.53Jens Bessesen

Livet som supporter blir ikke helt som normalt når 2021/22-sesongen sparkes i gang den andre helgen i august. Premier League jobber fremdeles for at tribunene skal være fulle fra første stund, men det er langt fra bestemt, slik det for eksempel er i Spania.

«Premier League jobber for at vi skal fylle tribunene med supportere så snart det er helt trygt. Klubber har vist at de kan gjennomføre trygge arrangementer, men hva som blir retningslinjene fra myndighetene lokalt og nasjonalt for kommende sesong er ikke klart. Premier League jobber tett med regjeringen og andre idretter på mulige løsninger, og vi vil komme med oppdateringer så snart vi vet mer», skriver ligaen i en mail til klubbene ifølge The Times

Røde soner

Mens Formel1-løpet på Silverstone i juli har fått grønt lys til å ta imot 140.000 tilskuere, noe som er full kapasitet, må fotballen foreløpig smøre seg med litt tålmodighet. Allerede er det klart at en del av restriksjonene fortsetter.

Deler av stadion vil fortsatt være såkalte røde soner eller buffersoner, så med mindre dette fjernes vil det ikke være mulig å fylle tribunene helt opp. Røde soner er der spillerne er i løpet av en kampdag, for eksempel i spillertunnelen og i garderoben.

De fleste stadioner må ha en buffersone for å holde god avstand mellom spillerbenken og supporterne. 

Det går også ut over media, og trolig vil pressekonferanser fremdeles være heldigitale. Det kan imidlertid bli mulighet for at rettighetshavere kan gjøre intervjuer i spillertunnelen.

Premier League advarer om at hvis noen bryter retningslinjene, vil de få en straff.

Endrer testrutinene

Blant annet blir det nå slutt på såkalte PCR-tester når det kommer til testing av spillerne. Premier League skal heretter kun gjøre hurtigtester av samtlige spillere, ansatte og støtteapparat.

Dersom klubbene ønsker å fortsette med PCR-tester, som mange hevder er mer presist når det kommer til å oppdage smitte av koronaviruset, må de gjøre dette på eget initiativ. Det blir i så fall i tillegg til to ukentlige hurtigtester i regi av Premier League.

Fremdeles skal ligaen sende rundt «vakter» som skal sjekke at alle klubber opprettholder godt smittevern og gjennomfører testene, skriver The Times.