Tre Liverpool-spillere involvert:Copa America i gang - til tross for protester, trusler om boikott og smitteutbrudd

Copa America startet søndag kveld.

EM er i gang, og søndag kveld ble også Copa America sparket i gang.

Liverpool har tre spillere i den brasilianske troppen til Copa America. Det er Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino. Mesterskapet gjør at de tre brasilianerne vil komme sent tilbake til pre-season før 2021/22-sesongen. Alle spillere har krav på minst tre uker ferie etter mesterskap.

Åpningskampen ble spilt søndag kveld, på Estádio Nacional de Brasília. Der tar Brasil imot Venezuela. Før kampen hadde brasilianere samlet seg utenfor stadion for å protestere mot at mesterskapet spilles selv om koronaen herjer i Brasil.

I 2019 var det Viaplay som sendte kampene, og nå er det bekreftet at kampene blir sendt på samme plattform, i tillegg til lineærkanalene til V Sport. 

Opptakten til mesterskapet har vært alt annet enn ryddig.

Ble flyttet

I slutten av mai kom den overraskende meldingen om at Copa America skulle flyttes.

Opprinnelig skulle turneringen bli spilt i Argentina og Colombia i fjor sommer, med to vertsnasjoner for første gang i sin 105 år lange historie. Både Qatar og Australia skulle delta, men ble nødt å trekke seg.

Mesterskapet ble flyttet til i år, men 20. mai trakk Colombia seg, og 10 dager etter ville heller ikke Argentina arrangere, på grunn av stigende smittetall. Bare 13 dager før åpningskampen, ble det klart at det var Brasil som var vertsnasjon.

Brasil arrangerte også turneringen i 2019, og gikk helt til topps.

VANT SIST: Alisson Becker og Brasil gikk til topps i 2019. Også da på hjemmebane.

VANT SIST: Alisson Becker og Brasil gikk til topps i 2019. Også da på hjemmebane.

Dropper boikott

Forrige helg ble det rapportert at det var opprør i den brasilianske landslagstroppen, og at spillerne ønsket å boikotte mesterskapet.

Sentrale spillere ønsket mesterskapet avlyst eller utsatt, meldte spanske AS og brasiliansk presse. Fotballpresident Rogerio Cabocia skal ha møtt spillerne – men dette skal ha forverret situasjonen.

I Brasil har mer enn 400 000 mennesker mistet livet til koronapandemien, og det har vært store protester mot president Jair Bolsonaro over håndteringen av Covid-19, skriver The Guardian.

I løpet av et par dager ombestemte imidlertid Brasil-spillerne seg.

Smitteutbrudd

Men mesterskapet fortsetter å få flere utfordringer i fleisen. 

Lørdag meldte Tariq Panja i The New York Times at det var et stort koronautbrudd i leiren til Venezuela kvelden før de skulle møte Brasil til åpningskamp i turneringen.

13 medlemmer av Venezuela-delegasjonen skal ha testet postivt for Covid-19, og de har vært nødt til å hasteinnkalle 14 nye spillere til troppen. Ifølge Panja måtte imidlertid en av spillerne snu fordi han ikke hadde gyldig pass. 

Også Bolivia skal slite med koronautbrudd - fire spillere skal ha testet positivt foran deres kamp mot Paraguay på tirsdag. Likevel skal turneringen avholdes, og tre Liverpool-spillere er i Brasil-troppen til søndagens åpningskamp. Den starter klokken 23 norsk tid og vises på V Sport 1 og Viaplay. 

Brasils kamper:

Brasil - Venezuela 3-0
Brasil - Peru, fredag 18. juni kl. 02.00
Brasil - Colombia, torsdag 24. juni kl. 02.00
Brasil - Ecuador, søndag 27. juni kl. 23.00
Kvartfinaler 2-4. juli
Semifinaler 6-7. juli
Finale søndag 11. juli kl. 02.00