De pålitelige kildene i rykteflommen

Overgangsvinduet har åpnet. Selv i «Silly season» der rykter blir funnet på over en lav sko, er det noen kilder som er mer pålitelige enn andre.

Når det kommer til overganger så er det ikke alltid lett å vite hvilke spillere som kobles til Liverpool, som faktisk kan havne i klubben eller som i det hele tatt er av interesse for Michael Edwards og Jürgen Klopp. På Liverpool.no har vi vår «ryktebørs» der troverdige, og dessverre noe mindre troverdige, overganger vil dukke opp også denne sommeren.

Men det er når et fåtall virkelig pålitelige Liverpool-journalister nevner navn, at vi for alvor sperrer opp øynene og vet at spillerne som blir nevnt virkelig har rot i virkeligheten. I de tilfellene lager vi stort sett egne saker på det utenfor ryktebørsen også. 

I engelske aviser er det viktigere å se på hvem som har skrevet saken, enn hvilken avis den er på trykk i for å skille mellom det som har troverdighet og ikke. 

Her er vår guide til hvilke journalister som har de mest troverdige nyhetene rundt Liverpool.

To av de fremste Liverpool-journalistene befinner seg i The Athletic. Det er James Pearce JamesPearceLFC og Simon Hughes @Simon_Hughes_

Pearce jobbet tidligere for Liverpool Echo, og har fulgt laget tett i en årrekke. Hughes har på sin side ved siden av å være journalist også skrevet sju bøker om Liverpool FC. 

I The Times er det Paul Joyce @_pauljoyce som er mannen å følge for Liverpool-nyheter. 

Chris Bascombe @_ChrisBascombe i The Telegraph er også en mann å stole på når det kommer til Liverpool-nyheter. Det samme er Neil Jones @neiljonesgoal i Goal.com, mens Paul Gorst @ptgorst og Ian Doyle @IanDoyleSport er de som følger Liverpool tettest i lokalavisen Liverpool Echo - der flere av reporterne nevnt over også har sitt opphav.

Andy Hunter @AHunterGuardian i Guardian er en annen som har øre til hva som skjer i klubben, det samme har Liverpool.nos spaltist David Lynch @dmlynch. 

Melissa Reddy @MelissaReddy_ i The Independent, har også opparbeidet seg et godt kontaktnett de siste årene. Carl Markham @carlmarkham i The Independent, Dominic King @DominicKing_DM i Daily Mail og David Maddock @MaddockMirror i Mirror er også ofte på ballen når det kommer til Liverpool. 

Du kan selvsagt gjøre det enkelt for deg selv å bare følge Liverpool.no på @LFCSCN på Twitter, eller Facebook også, så vil du få det meste som er verdt å få med seg gjennom sommeren der. 

Selv om journalistene over er de som følger Liverpool tettest dukker det også fra tid til annen opp navn på spillere som kobles til Liverpool fra journalister i andre land som for eksempel Christian Falk @cfbayern når det er snakk om tyske overganger, og journalister som er knyttet opp til andre klubber som kan ha stor troverdighet. Og det har jo også dukket opp folk som spesialiserer seg på overganger, som Fabrizio Romano @FabrizioRomano og @DiMarzio.

Uansett det er langt fra sikkert at spillerne Liverpool er interessert i, vil havne i klubben. Men det blir garantert mange spekulasjoner de neste ukene og fram til overgangsvinduet stenger 31. august.