Smitte i Portugal-troppen - Manchester City-spiller i isolasjon

Koronasmitte i landslagstroppen til Diogo Jota.

13. jun 2021 kl 12.25Jens Bessesen

Det portugisiske fotballforbundet kan søndag opplyse at Joao Cancelo har testet positivt for Covid-19. Om to dager skal portugiserne spille sin første EM-kamp mot Ungarn. 

Manchester City-backen er nå satt i isolasjon og er dermed ute av EM-troppen. Inn som reserve kommer Diogo Dalot, som denne sesongen har vært utlånt fra Manchester United til AC Milan og nylig spilte U21-EM. 

Foreløpig har det ikke kommet opplysninger om flere smittede i troppen der Diogo Jota er med. Også i troppene til Spania og Sverige har det vært koronasmitte i forkant av EM, men det ser ut til at landslagene har klart å slå ned smitten, i motsetning til i Copa America, der et allerede kaotisk mesterskap har blitt enda mer trøblete etter utbrudd hos et av landslagene.

Klar til kamp

Diogo Jota har i dag vært på pressekonferanse og snakket med journalistene i forbindelse med kampen mot Ungarn. Først og fremst rettet han oppmerksomheten mot Christian Eriksen og ønsket han god bedring på vegne av den portugisiske troppen. Eriksen er fremdeles på sykehuset, men tilstanden er stabil etter lørdagens dramatiske hendelse i Parken i København. 

– Vi håper å starte EM med en seier. Jeg prøver alltid å finne veien til mål og å hjelpe laget, sier Jota ifølge Portugals offisielle Twitter-konto.

– Dette er min første store turnering med landslaget, og jeg ser frem til å bidra så godt jeg kan, sier Liverpool-spilleren. 

Jota og Portugal har havnet i «dødens gruppe» sammen med storkanonene Tyskland og Frankrike. Derfor blir nok tirsdagens kamp på Ungarn sett på som en kamp de må vinne. 

– Ungarn har et sterkt fysisk lag som er farlige på dødballer. Vi må være oppmerksomme, sier Jota. 

Flere i aksjon

Før den tid skal flere Liverpool-spillere i aksjon både i EM og Copa America. Søndag spiller Jordan Henderson, Gini Wijnaldum og den brasilianske trioen Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino. Mandag er det Andy Robertson og Thiago Alcantara som skal i aksjon. 

Tirsdag blir Jota eneste representant sett med Liverpool-øyne. Kampen mellom Portugal og Ungarn har avspark 18.00. Hele EM-programmet sett med Liverpool-øyne finner du her.