Tagseth tror Klopp kan finne Wijnaldums erstatter i egne rekker

Mener Curtis Jones er moden for større oppgaver.

Georginio Wijnaldum etterlater seg et stort hull på Liverpools midtbane, og tyske medier mener at Jürgen Klopp vil forsøke å få Borussa Mönchengladbachs Florian Neuhaus til å fylle det hullet.

Tidligere juniorspiller i Liverpool, Edvard Sandvik Tagseth, mener imidlertid at Klopp ikke trenger å se lenger enn til sin egen tropp for å finne den naturlige erstatteren for Wijnaldum.

– Curtis har vist at han er god nok til å starte kamper for Liverpool, og selv om oppgaven med å erstatte Wijnaldum er vanskelig så tror jeg han klarer det fint, sier Rosenborg-spilleren til Liverpool.no.

PÅ SAMME LAG: Edvard Sandvik Tagseth og Curtis Jones på hver sin flanke i første rekke, i forbindelse med en kamp mot Sevilla i UEFA  Youth League i september 2017.

PÅ SAMME LAG: Edvard Sandvik Tagseth og Curtis Jones på hver sin flanke i første rekke, i forbindelse med en kamp mot Sevilla i UEFA Youth League i september 2017.

Fra han ar 14 til han var 18 år gammel var trønderen lagkamerat med Jones i Liverpool. De er begge 2001-modeller, og selv om Jones tidlig havnet i førstelagstroppen til Klopp, så har duoen spilt en rekke kamper sammen på aldersbestemte Liverpool-lag.

Scouseren Jones gjorde seg bemerket på alle alderstrinn. Den driblesterke Toxteth-gutten har vært i Liverpool siden U9-nivå, og fikk som U16-spiller debuten for juniorlaget i 2016/2017-sesongen. Han ble raskt en sentral brikke på det laget.

En kreativ type

Jones markerte seg for Steven Gerrards U18-lag og i Europa med U19 i 2017/2018-sesongen, og i januar 2018 fikk han debuten for U23. Rett etter at han fylte 17 år samme måned, fikk han sin første proffkontrakt med klubben i februar 2018.

– Jeg mener hans beste egenskaper er kreativiteten hans. Han ser alltid fremover og er god til å finne rom, vende opp og utfordre fremover. Og så er han veldig hardtarbeidende, sier Frosta-gutten om kompisen Jones, som han håper skal få det definitive gjennombruddet i Liverpool den kommende sesongen.

SER FREMOVER: Curtis Jones er en spiller som alltids er etter løsninger fremover på banen, påpeker Eddi Tagseth.

SER FREMOVER: Curtis Jones er en spiller som alltids er etter løsninger fremover på banen, påpeker Eddi Tagseth.

Ungdomslandslagsspilleren fikk tidlig trene med førstelgstroppen, og i april 2018 fikk han og noen få andre akademispillere være fast på Melwood i forbindelse med Champions League-kvartfinalen og Merseyside-derbyet, og ble inkludert i 18-mannstroppen til den siste kampen, på Goodison, hvor han satt på A-lagsbenken for første gang.

Scouseren fikk sin førstelagsdebut mot Wolves i FA-Cupen i januar 2019, da han var fortsatt bare 18 år. 

Jones fikk sin Premier League-debut i 3-0 seieren over Bournemouth i desember 2019, og scoret sitt første seniormål i cupderbyet mot Everton en måned senere. Jones scoret også mot Shrewsbury i fjerde runde.

Et mulig kapteinsemne

Scouseren ble også den yngste kapteinen i klubbens historie, da han ble valgt til å lede laget i cupreturen mot Shrewsbury på Anfield.

Sandvik Tagseth utelukker ikke at kompisen kan bli så god at han til og med blir Liverpools faste kaptein med årene.

– Han var ikke alt for mye kaptein i min tid i Liverpool, men etter det jeg har sett er han en som kan bli en ledertype etter hvert, så det er ikke utenkelig at han blir det en dag.

Den 4. juli 2020 satte Jones navnetrekket sitt på en ny langtidskontrakt med Liverpool FC. Kontrakten varer helt frem til sommeren 2025. Foran sesongen 2020/2021 byttet han trøyenummer fra 48 til 17.

Forrige sesong spilte var Jones involvert i 34 kamper og gjorde fire mål. Hele tolv av kampene var imidlertid som innbytter. Nå som Wijnaldum er blitt PSG-spiller, håper Jones utvilsomt på flere kamper fra start, og at han blir fast inventar på laget også i Premier League, hvor han spilte 13 kamper fra start og hadde elleve innhopp fra benken forrige sesong.