Vil teste Jota tett opp mot avspark

Portugiseren har fortsatt en mulighet til å rekke søndagens kamp.

21. mai 2021 kl 20.03Einar Kvande

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil vente på en sent test av Diogo Jotas fotskade før han tar ut sin tropp til søndagens kamp mot Crystal Palace, melder Independent.

Fotskaden til Jota var ikke så alvorlig som først fryktet. Portugiseren har stått over de to siste kampene, men kan om han er heldig være tilbake i ligaavslutningen mot Palace.

Naby Keita er tvilsom også til kampen mot Roy Hodgsons mannskap. Han har ikke figurert i noen av Liverpools fire siste kamper på grunn av en hamstringskade. Jordan Henderson, Ozak Kabak og Ben Davies er definitivt ute, i tillegg til trioen Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip.

Palace-spissen Christian Benteke skal i likhet med Jota gjennom en sen test for å se om han kan spille mot sin forrige klubb.

Benteke har scoret i sine fire siste kamper, men måtte byttes ut med en skade da Palace tapte 3-1 for Arsenal onsdag kveld.

Palace må definitivt klare seg uten Luka Milivojevic (familieårsaker), Eberechi Eze (akilles), James McArthur (leggmuskel), Mamadou Sakho (lår) og Connor Wickham (muskelskade). Forsvarsspilleren Tyrick Mitchell har også fått en smell, men kan rekke kampen.

Liverpool har vunnet sine sju siste Premier League-kamper mot Palace, og målforskjellen på disse kampene er 22-5. På de fire siste møtene med Palace har Liverpool gjort 17 mål. 

Palace sine ni siste bortekamper i Premier League mot Liverpool har sett dem først tapte tre på rad (1998-2013), deretter vinne tre på rad (2015-2017), for så å tape tre på rad igjen (2017-2020).

Liverpool vant 7-0 på Selhurst Park i desember. 

Pleier å avslutte bra

Jürgen Klopps mannskap har vunnet sin siste ligakamp for sesongen de fire siste sesongene.

Sadio Mané har scoret i hver eneste av de sju siste Premier League-kampene han har spilt mot Palace. Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah har til sammen scoret 19 Premier League-mål mot Palace.

Christian Benteke har gjort 10 Premier League-mål denne sesongen, og dermed nådd et tosifret antall for første gang siden 2016/17-sesongen, da han gjorde 15 mål. Belgieren har også gjort fem mål på fire bortekammper i Premier League mot Liverpool. 

Crystal Palace har tapt fem av sine sju siste ligakamper. De har sluppet inn 64 mål denne sesongen. Bare i 2004/05 slapp de inn flere i Premier League-sammenheng (71). The Eagles har tapt 17 av sine 37 kamper, som er en tangering av verstenoteringen til et lag ledet av Roy Hodgson.

Hodgson har tapt alle de seks Premier League-kampene han har som manager mot Jürgen Klopp. Målforskjellen er 21-5 i favør Klopp.