Fem klubber jakter Williams

Flere klubber ønsker å gi mer spilletid til Neco Williams.

13. jun 2021 kl 20.08Jens Bessesen

20 år gamle Neco Williams er utvilsomt et stort talent på høyrebacken, men det er ikke lett å få spilletid for Liverpool når han er bak to og et halvt år eldre Trent Alexander-Arnold i køen. 

Williams var i kamptroppen til Liverpool hele 53 ganger denne sesongen, men var kun på banen 14 ganger - og bare ni ganger fra start. Høydepunktet kom nok mot Ajax da han noterte seg for en målgivende pasning til Curtis Jones og Liverpool vant 1-0 på Anfield. 

Har vært fast frem til nå

I sommer håper han å få flere sjanser til å vise seg frem i EM, men da Wales spilte sin første EM-kamp mot Sveits, måtte han igjen finne seg i å sitte på benken. Williams fikk ikke debuten sin på landslaget før i september i fjor, men han har allerede rukket å spille elleve kamper. 

Kanskje blir det spilletid i EM i de neste kampene mot Tyrkia og Italia, men så langt har det altså blitt en velkjent plass på benken, der han for øvrig satt sammen med klubbkamerat Harry Wilson.

For han har vært fast på landslaget helt frem til sommerens turnering ble sparket i gang. Han fikk spille tre landskamper i mars og var involvert også i oppkjøringen til EM. 

Fem klubber

Håpet om spilletid er nok større i EM enn det er i Premier League for Liverpool neste sesong. Derfor kan det være Williams blir fristet om det kommer lag som ønsker å gi han en viktig rolle i laget. 

Ifølge Ian Doyle i Liverpool Echo er det fem klubber som ønsker å hente Williams i sommer, og tre av lagene spiller i Premier League. 

Southampton, Burnley og Norwich vil nok være fristende alternativer, men også Championship-klubbene fra hjemlandet Wales, Swansea og Cardiff, er interessert. 

Doyle har ikke spesifisert hvorvidt det er interesse for lån eller permanent overgang. Spørsmålet blir uansett om Jürgen Klopp ønsker å gi slipp på sin backup for suverene Alexander-Arnold.