Mål og målgivende for Jota. Nå blir det spennende på onsdag!

Diogo Jota var sentral da det ble målfest i München.

19. jun 2021 kl 20.06Arild Skjæveland

Lørdag kveld møttes Tyskland og Portugal i München. Tyskland tapte sin første kamp i EM mot Frankrike, mens Portugal slo Ungarn 3-0.

Tidligere på dagen hadde en av turneringens største overraskelser kommet, da Ungarn klarte å ta poeng fra verdensmester Frankrike i Budapest. Det gjør at «dødens gruppe» er veldig åpen og spennende.

Diogo Jota startet igjen mot Tyskland i den andre gruppespillkampen.

Liverpool-spilleren var tidlig sentral. Etter et voldsomt trykk fra tyskerne i starten, kontret Portugal på en corner imot. Den lange ballen fra Bernardo Silva tok Jota nydelig ned på brystet, før han la den inn til Cristiano Ronaldo på åpent mål. To strålende touch. Veldig uegoistisk, og en strålende målgivende av Liverpool-spilleren.

Etter at Portugal tok ledelsen, snudde Tyskland kampen fullstendig med fire mål. Jota reduserte igjen til 4-2, etter at Ronaldo denne gang serverte ham, med å holde ballen i live etter en dødball og spille den inn foran mål igjen. Der fikk Jota en enkel jobb, og satte inn sitt sjuende mål for landslaget.

Han ble utsatt for en stygg takling mot slutten av kampen, men så ut til å kunne spille videre uten nevneverdige problemer. I det 83. minutt ble han tatt av banen. Absolutt en god kamp av Liverpools nummer 20. 

Hvem går videre?

I siste kamp skal Tyskland møte Ungarn, men denne gang skal kampen spilles på Allianz Arena i München, og ikke foran 67 000 supportere på Puskas Arena i Budapest.

Etter at ungarerne tok poeng mot Frankrike, uttalte de franske spillerne at de var overrasket over trykket fra tribunen, og at det var vanskelig å kommunisere seg i mellom. Det er et problem Tyskland slipper.

Samtidig møtes Frankrike og Portugal. Frankrike har allerede fire poeng, mens Portugal nå står på tre poeng.

Det betyr at det spøker litt for Jota og co. Dersom de taper mot Frankrike, som er stor forhåndsfavoritt, blir de stående på tre poeng. I skrivende stund har de kun ett plussmål.

Det er kun fire av de seks gruppetreerne som går videre.

Som Dale Johnson i ESPN påpeker, er det denne gruppen som er den siste som skal avsluttes, så Portugal vil vite akkurat hva de trenger å gjøre for å ta den plassen. Samtidig vil også Frankrike vite hva som skal til for å slå ut Portugal, som er en av deres største utfordrere.

Onsdag kan bli en underholdende EM-kveld!