I kveld starter EM for Diogo Jota. Skal spille foran 67 000 tilskuere i Budapest

På et stadion der Liverpool-spillerne har gode opplevelser fra i 2021 skal Jota i aksjon.

15. jun 2021 kl 11.30Arild Skjæveland

Puskas Arena i Budapest er et stadion der Liverpool har svært gode opplevelser denne sesongen. Samtidig som Liverpool var inne i en blindgate i hjemlig serie, og rett og slett ikke klarte å vinne fotballkamper på Anfield, spilte laget to kamper mot RB Leipzig i den ungarske hovedstaden.

Det endte med to sterke 2–0-seire, og sportslige prestasjoner på et langt høyere nivå enn det laget klarte å prestere i Premier League.

Puskas Arena er den ene stadion i EM hvor det skal spilles for fulle tribuner. UEFA har bekreftet at de kommer til å bruke hele kapasiteten, på over 67 000 tilskuere.

Når Ungarn da tar imot Portugal til deres første kamp i gruppe F tirsdag kveld, vil de kunne kjenne på en hjemmebanefordel med egne supportere i ryggen som har vært sjelden kost i fotball-Europa det siste året.

Jota fra start?

Portugal er regjerende europamestere fra EM i 2016, og på papiret ser de enda sterkere ut denne gang enn da de gikk hele veien sist.

Diogo Jota scoret 13 mål på 30 kamper for Liverpool denne sesongen, og har også gjort sakene sine bra på landslaget. I de siste oppkjøringskampene før mesterskapet har han vært med fra start. Han har seks mål på 14 landskamper så langt.

Med spillere som Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo og Bernardo Silva rundt seg, har Liverpool-angriperen gode muligheter for å finne veien til nettmaskene.

I Ungarn-troppen er faktisk Adam Bogdan, som var Liverpool-spiller fra 2015 til 2019. Nå spiller han i Ferencvaros i hjemlandet. Det er en annen tidligere rød som kommer til å stå i mål for vertsnasjonen. Det er Peter Gulacsi, som var Liverpool-spiller mellom 2008 og 2013, og som står i mål for RB Leipzig.

Kampen har avspark kl. 18.00, og vises på TV 2 og TV 2 Play. Tirsdagens store høydepunkt på skjermen blir Frankrike mot Tyskland, der to av forhåndsfavorittene møtes i allerede første kamp i gruppespillet. Den kampen har avspark kl. 21.00, og vises på NRK 1 og NRK TV.