Tielemans ble spurt om Liverpool-ryktene

Midtbanespilleren har blitt linket til Liverpool.

15. jun 2021 kl 08.13Arild Skjæveland

I mai begynte det å dukke opp rykter om at Liverpool var ute etter Leicester Citys midtbanespiller Youri Tielemans. 24-åringen ble kåret til årets spiller i Leicester forrige sesong, og har kun to år igjen av kontrakten sin på King Power Stadium.

Dersom Brendan Rodgers ikke får belgieren til å signere en ny kontrakt denne sommeren, er det kanskje siste sjanse til å få godt betalt for ham. Det er en spiller Leicester betalte 40 millioner pund for da de hentet ham fra Monaco, så en kan bare glemme at han blir en billig løsning. Avisen Het Niewsblad i spillerens hjemland mener «the Foxes» vil kreve 70-80 millioner euro for å slippe ham.

Mens det har vært stille fra journalistene på Merseyside som følger klubben tettest, er det stort sett i belgisk media vi har lest om interessen fra Liverpool, og ønsket om at han skal være Gini Wijnaldums erstatter etter at han ble klar for Paris Saint-Germain.

Fikk spørsmål

Tielemans er med i den belgiske EM-troppen, og møter Danmark i Parken på torsdag. Tielemans har før kampen med danskene snakket med pressen, og Het Laatste Nieuws (HLN) har spurt ham om det er noe i ryktene om Liverpool.

– Jeg prøver å fokusere på turneringen. Vi får se hva som skjer etter det med fremtiden min, sier han til HLN.

– At jeg kan erstatte Wijnaldum i Liverpool? Det er egentlig ikke noen sak for meg nå. La journalistene snakke, for de har utvilsomt mye med det å gjøre. Jeg bryr meg ikke om det, og alt jeg kan gjøre er å sørge for at jeg er så god som mulig på banen, sier han til HLN.