Blir det en av disse som skal erstatte Gini Wijnaldum?

Her er noen kandidater til å ta opp arven etter Gini Wijnaldum.

Gini Wijnaldums tid i Liverpool er over. Det ble klart da nederlenderen spilte sin 237. og siste kamp for klubben etter fem sesonger i serieavslutningen mot Crystal Palace. 

Liverpools nummer 5 har vært en av Jürgen Klopps mest betrodde menn siden ankomsten i 2016, og som vi skriver i vår avskjedskommentar med Wijnaldum, blir han en tøff mann å erstatte - hvis han skal erstattes. 

Sterk, men skadeutsatt midtbane

Midtbaneparken til de røde er sterk også uten Wijnaldum. Fabinho og Thiago er i form, Jordan Henderson er skadefri, James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain likeså, mens Curtis Jones bare kommer til å bli bedre og bedre, og Naby Keita er en meget god spiller om han blir kvitt skadeproblemene. 

Skader er nok nøkkelordet som gjør at det er nærliggende å tro at Klopp og sportsdirektør Michael Edwards er på utkikk etter en midtbanespiller i sommer. 

Kanskje trenger de ikke se så langt. I denne saken presenterer vi de to spillerne som for øyeblikket blir hyppigst nevnt i forbindelse med Liverpool, i tillegg til et «wildcard» med norsk pass, som ikke ville vært et helt utypisk Klopp-kjøp. 

Yves Bissouma

 • Født: 30. august 1996
 • Land: Mali
 • Klubb: Brighton
 • Kamper/mål i PL 20/21: 36/1

Yves Bissouma er mannen som har blitt linket aller mest til Liverpool i løpet av sesongen, og det er ingen hemmelighet at de røde har følere ute for 24-åringen som har imponert stort denne sesongen. Han har to år igjen av kontrakten, og The Athletic har tidligere meldt at Brighton vil kreve over 40 millioner pund for spilleren. The Times har tidligere meldt at han har bedt om å bli solgt i sommer, og Liverpool er blant flere storklubber som følger nøye med. 

Hvis du ønsker deg flere mål og mer kreativitet fra midtbanen, er neppe Bissouma rett mann. Han er mer defensivt anlagt, selv om han ved enkelte anledninger har vist at det er trøkk i høyrefoten. 

Han er en god ballvinner, men mer enn som så. Han er i likhet med Wijnaldum god til å holde på ballen, og har samtidig evnen til å ta den med seg fremover i banen før han slipper den videre til mer kreative spillere. 

Jürgen Klopp skal personlig ha brukt tid på å undersøke hvordan Bissouma er som person utenfor banen for å se om han kan være den rette erstatteren for Wijnaldum. En spillertype som Bissouma vil passe godt inn i Liverpools midtbane fordi han også kan avlaste Fabinho i den dype rollen. 

Det er snart tre år siden Brighton kjøpte afrikaneren fra Lille for 16 millioner pund. Manager Graham Potter har ikke sagt offentlig at han forventer at Bissouma blir solgt, men det har kanskje vært mulig å lese mellom linjene. 

Youri Tielemans

 • Født: 7. mai 1997
 • Land: Belgia
 • Klubb: Leicester
 • Kamper/mål i PL 20/21: 38/6
 • Det er vanskelig å konkurrere med spillere som Jamie Vardy og Kasper Schmeichel om å være den største stjernen i Brendan Rodgers sitt Leicester-lag, men Youri Tielemans er i ferd med å ta over for veteranene. Hans drømmescoring i FA-cupfinalen mot Chelsea, som sørget for å bringe trofeet hjem, gjorde belgieren enda mer populær blant supporterne. 

Men spørsmålet er hvor lenge midtbanespilleren blir i klubben. Onsdag kom den belgiske journalisten Sven Claes med interessante opplysninger rundt Tielemans. Han skriver at det bare er 30 prosent sjanse for at 24-åringen blir i Leicester denne sesongen. Han er ønsket av en rekke storklubber, og han vil neppe spille Europa League-fotball så mange flere sesonger. Det var i så måte ekstra dårlig nytt for Leicester at de for andre sesong på rad falt ut av topp fire på målstreken. 

Liverpool er et av mange alternativer for stjernespilleren, som vil bestemme seg for sin videre karriere etter sommerens EM-sluttspill. Men han blir neppe billig. Leicester betalte 40 millioner pund da de kjøpte han fra Monaco - og han har ikke blitt mindre verdt siden den gang. 

Tielemans er mer offensivt anlagt enn Bissouma, er ett år yngre, og han er en spiller som leverer bra med målpoeng. Et fantastisk driv med ballen, en god pasningsfot, og det faktum at han spilte samtlige 38 ligakamper denne sesongen, gjør nok at han står øverst på ønskelisten til mange Liverpool-supportere. Spørsmålet er bare om de røde har råd. 

Sander Berge

 • Født: 14. februar 1998
 • Land: Norge
 • Klubb: Sheffield United
 • Kamper/mål PL 20/21: 15/1

En spiller nordmenn burde ha litt kjennskap til er unggutten som fikk sesongen med Sheffield United ødelagt på grunn av en langtidsskade. I kampene før han ble skadet, hadde Berge imponert stort for laget som endte sist i Premier League denne sesongen. Landslagssjef Ståle Solbakken var denne uken rimelig klar på at Berge kommer til å finne seg en ny klubb denne sommeren, og kanskje blir det hos Solbakkens favorittklubb Liverpool. 

AKTUELL: Sander Berge spiller neppe i Championship til høsten selv om hans Sheffield United rykket ned denne sesongen.

AKTUELL: Sander Berge spiller neppe i Championship til høsten selv om hans Sheffield United rykket ned denne sesongen.

Wijnaldum ble som kjent kjøpt fra Newcastle etter at de rykket ned i 2016. Det ville jo vært passende om historien gjentok seg på jakten etter erstatteren fem år senere. Og det er jo ikke bare med Wijnaldum Liverpool har lyktes med en slik strategi. Også Xherdan Shaqiri og Andy Robertson ble kjøpt fra lag som rykket ned fra Premier League. 

Berge er ett år yngre enn Tielemans igjen, og er nok sannsynligvis også en prisklasse under. 

Han har vist likheter til Wijnaldum i form av evnen til å holde på ballen og ta den med seg fremover i banen. Han er også glad i å komme seg inn i motstanderens 16-meter, og er en god mann å ha både på offensiv og defensiv dødball. Det begynner å bli en stund siden sist vi så en nordmann på førstelaget til Liverpool - kanskje blir Sander Berge den neste?