Alberto Moreno og Villarreal senket Manchester United i finalen

Alberto Moreno en av 21 spillere som scoret i straffekonken!

27. mai 2021 kl 00.05Jens Bessesen

Villarreal slo onsdag Manchester United i en dramatisk finale i Europa League. 

Spanjolene, ledet av Unai Emery, tok ledelsen i første omgang ved Gerard Moreno, men Edinson Cavani utliknet for Manchester United etter pause. Det ble en sjansefattig kamp, og ingen klarte å skape de store sjansene. 

Til slutt måtte det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse. I mellomtiden hadde tidligere Liverpool-spiller Alberto Moreno kommet inn på venstrebacken og gjort en god figur. 

I straffekonken måtte Moreno i aksjon - det måtte faktisk samtlige 22 spillere! Som 20 andre gjorde Moreno jobben og satte ballen i mål. Til slutt var det Manchester United-keeper David de Gea som bommet, og dermed stikker Villarreal av med sitt første trofé i Europa League.

For manager Emery er det fjerde Europa League-trofé, og seieren betyr også at de tar seg inn i neste sesongs Champions League. Der kan det bli et møte med Liverpool i gruppespillet - Villarreal blir nemlig førsteseedet, mens Liverpool er seedet i pulje to.

Vi gratulerer Alberto Moreno og Villarreal! Moreno har nå vunnet Europa League to ganger, først med Sevilla og nå med Villarreal. Han kan også vise til Champions League-trofeet med Liverpool.