– Liverpools to neste signeringer må være av Alisson-, van Dijk- og Fabinho-klasse

Sommerens to storkjøp ble plassert på benken mot Real Madrid.

15. apr 2021 kl 12.33Arild Skjæveland

Da lagoppstillingen kom litt over en time før avspark onsdag kveld, var både Thiago Alcantara og Diogo Jota plassert på benken. Med unntak av forsvaret, der en ikke har noe valg på grunn av skadesituasjonen, valgte Jürgen Klopp å gå for en midtbane og et angrep av spillere som har spilt under ham i mange år.

Chris Bascombe i The Telegraph mener det viser litt av problemet til Liverpool.

«Her er de to storsigneringene fra forrige sommer – Thiago Alcantara og Diogo Jota – utelatt fra Klopps startoppstilling. Det sier mye. Det er ikke spørsmål om Jotas potensiale. Uansett hvilke kvaliteter Thiago og Jota har, så ble de ikke vurdert som garanterte startere i en kamp av denne størrelsen», skriver den rutinerte Liverpool-korrespondenten.

«Klubben må finne de som kan forbedre dem til å utfordre om Premier League-tittelen neste sesong, ellers har ikke Klopp noe annet valg enn å be de samme spillerne om å gå til brønnen», skriver han videre.

Utenom Nathaniel Phillips og Ozan Kabak i midtforsvaret, og Jordan Henderson som var ute med skade, var dette det samme lag som vant Champions League i 2019.

Må forsterke skikkelig

Da Liverpool tapte Champions League-finalen mot Real Madrid i 2018, gikk de ut på markedet og forsterket skikkelig.

Alisson Becker og Fabinho kom inn den samme sommeren, og har vist seg som uvurderlige for dette laget. De er en del av stammen av et lag som har vunnet både Champions League og Premier League.

Bascombe mener at de røde igjen må handle fra øverste hylle.

«Det er en tanke innad i klubben, som Klopp støtter, om at ting vil gå tilbake til normalen både på og utenfor banen når midtstopperne og supporterne kommer tilbake. Gitt hvor stor nedturen har vært over de siste ni månedene, høres det optimistisk ut».

«En kan kun ha liten endring av personell dersom tilskuddene er av en enorm størrelse», skriver han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]