Klopp ferierer på Mallorca… med Mario Götze!

Jürgen Klopp har sin velfortjente ferie.

19. jun 2021 kl 17.56Arild Skjæveland

Vi er ikke Se og Hør – men vi liker å se Jürgen Klopp kose seg. Det ser det virkelig ut som han gjør når han nå ferierer på Mallorca. Foreløpig må vi vente på nye bilder av tyskeren med paraplyhatt på hodet, men la oss håpe det kommer! 

Liverpool FC starter ikke sin pre-season før 12. juli, og Jürgen Klopp har for tiden sin velfortjente ferie. Vi vet at 54-åringen, som fylte år tidligere denne uken, liker seg i Spania. Det er der han har dratt i sommer.

Tyske Bild har bilder av at Liverpool-manageren er ombord på en flott yacht, sammen med sin kone Ulla, og stesønnen Dennis. Se bildet her.

Et annet bilde som har dukket opp fra ferien, er Jürgen sammen med sin sønn Marc på tenniskamp. Der deler de en boks sammen med en av Klopp sine gamle elever – Mario Götze.

Kunne endt i Liverpool

Far og sønn Klopp og Götze var på plass for å se en oppvisningskamp mellom Tommy Haas og Goran Ivanisevic. Verdensener Novak Djokovic skal også ha vært tilstede på stadion.

Sommeren 2016 gjorde Klopp et forsøk på å sikre seg Götze, som var åpen for å forlate Bayern München. Sammen hadde de to vunnet Bundesliga i 2010/11 og 2011/12, og den tyske cupen i 2011/12.

Det ble ingen overgang – trolig fordi Liverpool tapte Europa League-finalen og ikke kom til Champions League. Han endte heller opp i gamleklubben Borussia Dortmund. Forrige sesong spilte han for PSV Eindhoven i nederlandsk fotball.

– Jeg bestemte meg for å forlate Bayern, og Jürgen Klopp var interessert i å få meg til Liverpool. Jeg var også interessert i å jobbe med ham igjen, uttalte Götze i 2018.

– Han er en trener i verdensklasse, og derfor er det alltid en mulighet. Jeg bestemte meg for å dra til Borussia Dortmund, men det var ikke noe imot Liverpool eller Jürgen Klopp - tvert om, sa han videre.

Nært forhold

I 2019 skrev han om sitt forhold til Liverpool-manageren i The Players Tribune.

«Han var min første manager, og det var han som hadde troen på meg og som ga meg sjansen til å debutere som 17-åring. Det er morsomt å se ham i Liverpool nå, for han er så naturlig når han møter media. Han er så autentisk, og han sier det han vil. Men jeg tror folk flest bare ser versjonen av ham som står på sidelinja. Han har en veldig seriøs side også», skrev Götze. 

«Han visste hvordan han skulle håndtere meg. Han var en fantastisk trener, men hans personlighet var den viktigste for meg som ung spiller. Jeg har aldri møtt en fotballmanager som var så naturlig morsom.»

Götze var en av Klopps mest ettertraktede spillere, og det var alt annet enn populært da Bayern München gjorde det klart at de hadde utløst utkjøpsklausulen hans og at han ville bli Bayern-spiller fra 1. juli 2013. Spesielt timingen var problematisk, for det ble annonsert på våren, i en sesong der Bayern og Dortmund senere møttes i Champions League-finalen. Den finalen sto han over med skade.

I VM-finalen i 2014 ble han matchvinner, da han som innbytter scoret kampens eneste mål mot Argentina i det 113. minutt.