Skaden som Liverpool har holdt hemmelig den siste uken

Liverpool fikk et uventet problem etter seieren over Burnley.

23. mai 2021 kl 23.11Einar Kvande

Liverpool avsluttet sesongen med ti kamper uten tap, og tok det som lenge så ut som en umulig tredjeplass i Premier League. Det skjedde ikke uten dramatikk - også bak kulissene.

– Dette er stort. Det er stort. Om noen hadde sagt meg for fem, seks, åtte eller ti uker siden, at vi ville ende på tredjeplass, ville jeg ha følt det var umulig. Det var utenfor vår rekkevidde. Selv det som har vært bra denne sesongen har ikke føltes så bra, fordi det har skjedd så mye annet rundt dette, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter at Champions League-plassen var sikret med 2-0 over Crystal Palace i siste ligarunde.

– Skadene har forfulgt oss hele sesongen, og det har vært tøft å takle. Bare for å ta et eksempel. Etter at vi vant 3-0 i Burnley var vi meget glade. Alt så bra ut. Men når vi kommer hjem må Rhys Williams ha en scan fordi han har fått en hamstringskade. Han trente ikke på tre dager, men kunne spille i dag. Det var flaks, men ingen var sikre på det før bare noen få timer før kampstart. 

– I dag fikk begge midtstopperne kuttskader. Vi måtte kjempe gjennom hele kampen, og guttene gjorde det. La oss snakke om dem og hvordan de spilte. De var helt utrolige. Stegene de har tatt denne sesongen. De bør være veldig stolte, for de spiller på et helt annet nivå nå. Det er hyggelig å være en del av dette.

Fra ingen steder til Champions League på fem uker

– Hele laget har kjempet gjennom hele sesongen, og endte på tredjeplass. Vi har lært den beste leksen vi kan lære i livet. Jeg er så glad for at jeg fikk oppleve dette. Vi har gått fra ingen steder til Champions League på fem uker, og det er en enorm prestasjon slik jeg ser det, og jeg tror det stemmer.

– Vi kom på tredjeplass. Det er helt fint. Det er strålende. Fra utsiden vil ingen forstå dette, for vi er Liverpool. Vi må prestere. Vi må vinne. Vi må bli mestere. Det var ikke mulig i år, og da må du bare kjempe gjennom vanskelige perioder. Du må gjøre ditt beste, og vi holdt sammen hele tiden.

– Det var aldri noe krangling. Vi visste at det ville bli tøft, og at vi må gjøre det bedre. Det er sant. Vi må gjøre det bedre. Men fotball er et spill basert på selvtillit, og vi hadde ikke mange muligheter til å få selvtillit. Vi måtte konstant håndtere problemer, og det er så fint å se at vi har snudd denne sesongen i løpet av de fem, seks, sju siste ukene. 

– Jeg er så glad for at de andre klubbene slipper å spille Champions League uten oss!

– Nå er vi med, og det vil bli flott. Jeg gleder meg allerede. En enestående prestasjon av guttene. 

– Manchester City har med rette vunnet ligaen. De har hatt en stor sesong, så det er bare å gratulere dem igjen. Vi klarte ikke å bli mestere, men det betydde ikke at vi ikke hadde andre mål, og målet var da å kvalifisere oss for spill i Europa. Det betyr nå Champions League, og det er veldig bra.

Klopp ble bedt om å oppsummere Liverpools sesong

– Jeg kan ikke oppsummere den. Det skjedde for mye.