Fem ting om kampen:Liverpool fullførte innspurt som ga CL-belønning

26 poeng av 30 mulige på de ti siste kampene sikret Liverpool innpass i neste sesongs Champions League, da Mané lykkes, Salah ikke lykkes og Anfield tok farvel med Gini.

Ti kamper mot Champions League

7. mars tapte Liverpool 1-0 hjemme mot Fulham, det sjette hjemmetapet på rad i ligaen. Det var sju poeng opp til Chelsea på 4. plass, og det var ti poeng opp til Leicester som da var på 3. plass og er laget de helrøde har greid å ta igjen på de ti siste kampene i Premier League 2020/21.

For mannskapet til Jürgen Klopp har nå vunnet åtte og spilt to uavgjort i innspurten. Det inkluderte sene seiersmål av Trent Alexander-Arnold mot Aston Villa og ikke minst headingen til Alisson fem minutter på overtid mot West Bromwich.

Ikke minst på fremmed gress har det vært imponerende, hvor seire mot Wolves, Arsenal, Manchester United, West Bromwich og Burnley, samt 1-1 i Leeds, ga 16 av 18 mulige poeng og 14-4 i målforskjell.

På Anfield ble det 2-1 mot Aston Villa, 1-1 mot Newcastle etter et baklengsmål dypt på overtid, 2-0 mot Southampton og altså 2-0 mot Crystal Palace i dag.

69 poeng, 3. plass og kvalifisering til Champions League som den store belønningen for en helhjertet innspurt.

Tosifret igjen for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 har minst matchet trøyenummeret sitt i de fem ligasesongene hvor han har hatt en liverbird på brystet. Det sørget den viktige 1-0 scoringen mot Crystal Palace for, for øvrig hans 8. kamp på rad hvor han har scoret mot klubben sør i London. Sadio var ikke snauere enn at han også besørget kampens andre mål.

Mané nettet 13 ganger i Premier League i 2016/17, 10 ganger i 2017/18, han ble toppscorer sammen med Mo Salah med 22 nettkjenninger i 2018/19, hans bidrag til ligagullet i 2019/20 var 19 mål, mens han da stoppet på 11 mål i 1920/21.

Det siste i en sesong hvor han selv har sagt at hans form i store perioder har vært under pari, men hvor han likevel hadde evnen til å komme opp med viktige scoringer.

FORSVARSKRIGER: Et kutt i hodet stopper ikke Nathaniel Phillips.

FORSVARSKRIGER: Et kutt i hodet stopper ikke Nathaniel Phillips.

Stoppergjengen kan slikke sårene

Da Graeme Souness for noen tiår siden la om treningen og strekkskadene florerte på Melwood ble «krykkegjengen» et begrep. Hva en skal kalle årets sesong er sannelig ikke godt å si når det gjelder skader.

Nathaniel Phillips og Rhys Williams skal være sesongens 16. midtstopperpar i Premier League, etter langtidsskader for van Dijk, Gomez og Matip, samt at bokstavelig talt sentrale midtbanespillere som Jordan Henderson og Fabinho har vært nede i det sentrale forsvaret og vikariert.

Det hørte liksom med da Phillips og Williams begge måtte ha behandling for hodeskader i 1. omgang mot Palace. Begge fullførte imidlertid på en fin måte, Nat sågar med en kledelig svart bandasje rundt hodet.

Det skal bli godt med ferie i Premier League, og forhåpentligvis en fulltallig tropp når pre-season treningen starter opp før neste sesong.

Høyresiden ikke nok for Mo Salah denne gang

Liverpools toppscorer Mo Salah kunne blitt historisk ved denne sesongen å bli toppscorer i engelsk toppdivisjon for tredje gang, som ingen fra Anfield har blitt tidligere. Før avslutningsrunden lå han likt på toppen med Harry Kane med 22 scoringer.

Liverpools høyreside med Trent Alexander-Arnold, Thiago og Mohamed Salah var ofte et bra angrepsvåpen mot Palace, som inkluderte fine initiativ fra Alexander-Arnold på backen og noen lekre pasninger fra Thiago hvorav et bl.a. spilte Salah igjennom til en stor sjanse i 1. omgang.

Denne gangen skulle det imidlertid ikke lykkes for Liverpools egyptiske scoringskonge å ta vare på noen av sjansene, som var nødvendig siden Harry Kane fikk nettkjenning i Tottenhams siste kamp i Leicester.

Totalt bokførte Mo Salah 31 scoringer i sesongen 2020/21, som ikke er så verst det heller.

Avskjed med rød legende

Gini Wijnaldum tok høyst sannsynlig avskjed med Anfield i dag, etter fem fine sesonger for Liverpool FC. Passende nok som kaptein. Hans kontrakt løper ut i juni og det er lite som tyder på at han inngår en ny avtale med de røde.

Det har blitt hele 237 kamper totalt og 22 scoringer. Noen av målene har også vært svært viktig, og en tenker vel ikke minst på de to fulltrefferne han hadde som innbytter i returkampen mot Barcelona på vei mot å bli Champions League mester. Han var en viktig del av ligamesterne i 2019/20.

Georginio har også en medalje fra VM for klubblag og Supercupen å sette i skapet, og nederlenderen har i praksis hele tiden vært fast på laget til Jürgen Klopp. En lojal og svært stabil midtbanespiller som klubb og fans vil ønske et genuint lykke til hvis han nå kommer til å prøve seg med en ny utfordring.

Vel blåst, Gini!

AVSKJED:  Gini Wijnaldum tok farvel med Anfield og Liverpools supportere i dag.

AVSKJED: Gini Wijnaldum tok farvel med Anfield og Liverpools supportere i dag.