– Begge kommer til å få skikkelige karrierer

Jürgen Klopp sier to karrierer er blitt skapt denne sesongen, og at døren er åpen for at Nat Phillips og Rhys Williams skal bli med videre.

16. mai 2021 kl 14.13Jens Bessesen

Jürgen Klopp nevnte både Ozan Kabak, Nat Phillips og Rhys Williams sine prestasjoner denne sesongen da han på fredagens pressekonferanse ble spurt hvordan midtstoppersituasjonen vil se ut neste sesong.

– Ozan kom inn og gjorde det veldig bra. Dessverre er han skadet nå. Nat har allerede vært med i mange uker, og Rhys startet hovedsakelig i Champions League fordi Nat ikke var registrert i troppen. Nå har de spilt sammen, og på torsdag gjorde de det veldig bra, sier Klopp, som er fornøyd med at spillere fra akademiet tar turen opp til førstelaget.

– Så denne sesongen har det blitt skapt to karrierer, som er fint. Begge kommer til å få skikkelige karrierer. Når du er på akademi, uansett klubb, er ikke det skrevet i stein. Men nå har begge vist hvor gode de er, så alt kommer til å bli bra, sier Klopp. 

Liverpool avsluttet kampen mot Manchester United med fem akademispillere på banen. I tillegg til Phillips og Williams er Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones og Neco Williams fostret opp på akademiet. 

Får de være med neste sesong?

Spørsmålet er hva som vil skje med Phillips og Kabak når Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip kommer tilbake i sommer. 

– Det er ikke sikkert de tre vil starte oppkjøringen med oss. Så guttene kommer til å være der. Vi trenger mange midtstoppere, sier Klopp. 

– Steg for steg vil vi forhåpentligvis ha de andre tilbake. Men fotball er basert på prestasjoner på trening og i sesongoppkjøringen, og i kamper. Døren er alltid åpen. Jeg blir ikke blind over natten slik at jeg ikke ser gode prestasjoner. Det betyr at døren virkelig alltid er åpen, sier Klopp.

Han gjentar at midtstopperne spilte meget bra i den sterke seieren på Old Trafford, men trekker frem flere gode prestasjoner.

– Jeg må si at de fikk veldig god støtte av våre to backer. De stod virkelig frem som ledere og snakket mye. Rhys er en naturlig «snakker» på banen, som også hjelper. Jeg likte måten vi organiserte backfireren på, sier Klopp. 

Mye tyder dermed på fornyet tillit for Phillips og Williams i søndagens kamp mot West Bromwich.