– Jeg tror ikke noen visste hvem jeg var da sesongen startet

Rhys Williams er klar for den viktigste uken så langt i sitt unge fotballiv.

19. mai 2021 kl 11.20Einar Kvande

Med seier i sesongens to siste kamper, mot Burnley på Turf Moor og Crystal Palace på Anfield, vil Liverpool høyst sannsynlig være klare for Champions League, om ikke Leicester slår Tottenham med kalassifre.

Liverpool har slått Southampton, Manchester United og West Bromwich med den uerfarne 20-åringen Rhys Williams i midtforsvaret sammen med den fire år eldre, men nesten like uerfarne, Nat Phillips.

– Dette er definitivt den viktigste uken i mitt liv så langt. Jeg tror ikke noen visste hvem jeg var da sesongen startet. Jeg trodde aldri jeg ville få de sjansene jeg har fått, sier Williams til Liverpoolfc.com.

Totalt har Preston-fødte Williams vært involvert i 17 førstelagskamper i debutsesongen, og sju av disse har kommet i Premier League.

– Dersom jeg klarer å gjøre det som kreves for å få oss til Champions League vil dette være det største som har skjedd i min karriere så langt. Nå må vi bare stå på videre. Vi har gode spillere rundt oss. Selv om jeg og Nat er unge, og fortsatt lærer spillet, så håper jeg vi klarer å gjøre jobben vår, slik at vi kommer inn blant topp fire, fortsetter 20-åringen.

– Millie fungerer som en ekstra trener

Williams forteller at han får mye støtte fra James Milner og de andre erfarne spillerne i klubben. 

– Millie var på plass mot West Bromwich for noen dager siden. Han ble med dit selv om han kunne brukt tiden på andre ting, siden han var skadet. Det faktum at han føler seg så involvert med laget, beviser at vi er en stor familie. Hans nærvær i troppen er viktig for de unge spillerne. Før kampen snakket han med meg og Nat, og ga oss råd. Vi kunne høre ham oppe på tribunen også. Han er nesten som en trener. Da jeg hadde litt trøbbel med spissen deres, ropte han at jeg måtte få Fab til å ligge foran meg, eller få Robbo til å forhindre at han fikk løpe inn fra siden. Det å ha Millie der var svært viktig for oss.

– Milie har vært med på kampene den siste tiden, som den erfarne spilleren han er, for å holde oss motiverte, og få oss til å slappe av om vi trenger det. 

– Nå er det opp til spillerne. Vi vet det gjenstår to enormt viktige kamper denne sesongen, men vi kan ikke begynne kampen med å tenke at vi må score i første minutt. Som vi så mot West Bromwich kan avgjørelsen falle i det 95. minutt fra vår keeper! Vi må beholde roen, og la fotballen ute på gressmatta tale for seg selv.

Med Virgil som forbilde

Liverpools nummer 46 forteller om grundige forberedelser foran kampen mot Burnley.

– For meg har det alltid handlet om å vente, og håpe på at jeg skulle få sjansen. Heldigvis for meg har jeg fått sjansen denne sesongen. Som alltid handler det om være på tå hev på trening, og forsøke å vise manageren og staben at du kan gjøre jobben når det kreves. Du må aldri ta lett på oppgavene. Du har ikke råd til det med den standarden det er på spillerne og staben her. Da blir du avslørt tvert. Jeg forsøker å gi alt på hver treningsøkt til jeg ikke klarer mer.

Rhys Williams har aldri lagt skjul på at Virgil van Dijk er hans store forbilde på fotballbanen.

– Det er fint å få råd fra den beste midtstopperen i verden. En ung, uerfaren spiller kan ikke få det bedre. Det er så flott å ha en slik spiller som du kan spørre om hjelp dersom du trenger det. Han vil gi deg riktig råd. Han er en hyggelig mann, og for meg fremstår han som den beste midtstopperen i verden.

Alissons scoring kan bli gull verdt

Williams håper selvsagt at Alissons scoring i det 95. minutt på The Hawthorns skal vise seg å bli gull verdt for Liverpool.

– Jeg håper det skal bli øyeblikket vi ser tilbake på, ved at vi nå fortsetter med å vinne våre to siste kamper. Det kan bli et sesongdefinerende øyeblikk. Jeg kan ikke huske å ha sett noe bedre enn den scoringen der. Det er sesongens absolutte høydepunkt så langt.

– Alisson har vært gjennom et ufattelig tøft år, med alt han har gjennomgått. Vi har alle vært der for ham og familien hans. Når en av oss ligger nede, plager det oss alle. Det må ha vært vanskelig. Derfor var det så fint at han klarte dette. Det kunne ikke ha skjedd med en bedre person. Han er en av de hyggeligste jeg har møtt, og han har ledet meg gjennom kampene sammen med de andre erfarne spillerne i forsvarsrekka. Han er en topp mann.

– Vi gir aldri opp. Nå har vi to cupfinaler igjen, og dersom vi vinner begge er vi i førersetet. Nå fokuserer vi kun på Burnley, og ser ikke lenger frem enn det. Vi tenker ikke på de andre lagene. Vi fokuserer kun på jobben vi har foran oss, og forhåpentligvis klarer vi å gjøre den.