Klopp har merket seg at Trent har begynt å ta mer ansvar

Det er ikke usannsynlig at vi ser en fremtidig Liverpool-kaptein i den unge høyrebacken.

19. mai 2021 kl 10.14Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold har vært i meget god form i de siste kampene, og Liverpool-manager Jürgen Klopp har merket seg at den unge scouseren også har begynt å ta mer lederansvar ute på banen. 

Det var høyrebackens corner som førte til at Alisson Becker kunne stange inn seiersmålet på The Hawthorns, og forsvarsspilleren bidro også med et målgivende frispark i seieren på Old Trafford noen dager tidligere. 

Alexander-Arnold har skapt fem eller flere sjanser i Liverpools tre siste ligakamper, og er dermed den første Liverpool-spilleren som gjør noe slikt siden Steven Gerrard i oktober 2010, melder Liverpool Echo.

Lederegenskaper

Liverpool er nå ubeseiret på de åtte siste kampene, og 22-åringen har stått frem som en av lagets beste og mest stabile spillere i denne perioden.

– Lederegenskaper følger med slike kvaliteter og et slikt potensial som Trent har, uttalte Jürgen Klopp til pressen tirsdag.

– Det å ta mer ansvar er neste steg for ham. Det har vi snakket om en stund. Men det må skje helt naturlig. Robbo og Trent er veldig viktige spillere på dette laget. De må vite hvordan de skal oppføre seg, spesielt i tøffe perioder. De må være klar over dette, noe de også er. Trent har definitivt tatt et nytt steg i karrieren sin nå.

– Det var åpenbart at det ville skje basert på det grunnlaget han har lagt. Han er en eksepsjonelt god spiller, så det var åpenbart at han ville ta de neste stegene, og nå har han tatt dem.

Seier over Burnley i kveld vil føre til at Liverpool inntar fjerdeplassen foran siste ligakamp for sesongen, mot Crystal Palace på Anfield søndag ettermidddag. 

– Vi er på femteplass nå, så vi har fortsatt en jobb å gjøre. Tar vi ikke flere poeng vil vi ikke komme på femteplass engang, slår Klopp fast.