Fem strake ligaseiere med Fabinho på midtbanen

Fabinho i favorittposisjonen ser ut til å få frem det beste i Liverpool.

15. mai 2021 kl 13.27Jens Bessesen

I et intervju med liverpoolfc.com får Fabinho presentert en imponerende statistikk. De siste fem ligakampene han har spilt i sin naturlige midtbaneposisjon, har Liverpool vunnet. 

– Jeg liker alltid å spille med denne drakten, å spille med mine lagkamerater, og jeg gjør alltid mitt beste uansett hvor jeg spiller. Nå har vi vunnet de siste fem kampene der jeg har spilt på midtbanen, men det betyr ikke at vi vinner fordi jeg er der! Men hvis jeg kan bidra til at vi vinner og at vi spiller bedre, er jeg veldig fornøyd, sier Fabinho.

Skryter av Thiago

Thiago har tidligere uttalt at Fabinho på midtbanen får frem det beste i hele laget. Nå får spanjolen skryt i retur av Liverpools nummer tre.

– En veldig god spiller, som jeg kan ha god kommunikasjon med fordi begge snakker portugisisk. Han er en veldig god spiller, med mange kvaliteter. Han får mer og mer selvtillit, og da blir han viktig for oss. Sammen med Gini har vi gjort en god jobb de siste kampene, sier Fabinho. 

Han mener seieren mot Manchester United kan gi en god boost inn mot de siste tre kampene. 

– Seieren var veldig viktig. Vi visste at vi måtte vinne for å ha muligheten til å komme topp fire, og måten vi vant på var veldig spesiell. Det er aldri lett å møte Manchester United, spesielt på Old Trafford. Vi spilte god fotball, forsvarte oss samlet, og det var en veldig god forestilling, sier han. 

Phillips viser seg frem

Brasilianeren skryter også av de to ferske midtstopperne Nat Phillips og Rhys Williams, som imponerer for tiden. Fabinho gjør det han kan for å hjelpe stopperparet.

– Jeg prøver alltid å være i posisjon til å vinne ballen og beskytte forsvaret. Det har ikke noe å si hvem som spiller stopper. Rhys og Nat spilte en veldig god kamp, sier han. 

Fabinho legger til at spesielt Phillips har tatt steg når det kommer til kommunikasjon.

– Han er i ferd med å vise sine lederegenskaper. Vi trenger noen der bak som kan snakke med de andre spillerne og fortelle hvor de skal være. Kommunikasjonen mellom oss fungerer veldig bra, så vi er veldig fornøyd med kampen vi spilte, sier Fabinho.