Ville ikke snakke om topp fire-bragd før det eventuelt skjer

Jürgen Klopp ble bedt om å rangere en eventuell topp fire-plass opp mot hans tidligere bragder, men hadde ikke særlig lyst til det.

15. mai 2021 kl 08.48Jens Bessesen

På fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om hvor høyt han vil rangere prestasjonen om Liverpool skulle klare å ta seg inn blant de fire beste i Premier League denne sesongen.

Tyskeren ble bedt om å sammenlikne det med hans tidligere bragder som manager, men hadde ikke særlig lyst til det. 

– Jeg vil gjerne vente til det eventuelt skjer, i stedet for å tenke for langt fremover, sa Klopp ifølge Liverpool Echo.

Vil ikke ta noe på forskudd

Etter at 2021 startet grusomt formmessig falt Liverpool raskt ut av tittelkampen, og mye handlet om å berge fjerdeplassen. De siste ukers poengtap mot Leeds og Newcastle så ut til å drepe håpet om en Champions League-plass neste sesong, men etter noen overraskende resultater er det igjen håp for Liverpool. 

Først tapte Leicester hjemme mot Newcastle, før Liverpool utnyttet det ved å slå Southampton. På onsdag tapte også Chelsea overraskende på hjemmebane, og Liverpool svarte på sterkt vis med å vinne 4-2 på Old Trafford. 

Dermed er det slik at Liverpool etter all sannsynlighet vil klare fjerdeplassen dersom de vinner sine tre siste kamper mot West Bromwich, Burnley og Crystal Palace.

Klopp vil imidlertid ikke ta noe på forskudd.

– Respektløst

– Det ville vært respektløst overfor West Bromwich, Crystal Palace og Burnley, og det er ikke sånn vi er, sa Klopp. 

– Vi er det motsatte, og vi har stor respekt for det de driver med, sa han. 

De tre gjenværende motstanderne er på mange måter ferdigspilt for sesongen når det gjelder viktige ting å spille for. Big Sam Allarcyce sitt West Bromwich er allerede klare for Championship, mens Burnley og Crystal Palace har nådd sine mål om å holde seg i Premier League. 

Likevel blir det ingen lett oppgave for Liverpool. I de omvendte oppgjørene mot de tre lagene har de røde bare tatt fire poeng. Første mulighet til å rette på det inntrykket kommer søndag klokken 17.30 på The Hawthorns.

Liverpools topp fire-rivaler Chelsea og Leicester møtes denne helgen i FA-cupen, før de møtes igjen i Premier League på tirsdag.