– Han pleide å løpe mot meg og skrek meg rett opp i ansiktet

Mario Götze snakker om hvordan det var å ha Jürgen Klopp som trener da han var ung.

21. mai 2019 kl 00.05 Arve Vassbotten

I The Players Tribune, skriver Mario Götze om sitt liv som fotballspiller og og sykdomsperioden han har vært igjennom. Men han vier starten av artikkelen til hvordan Jürgen Klopp behandlet ham som ung fotballspiller.

«La oss starte med et godt minne. Vi starter med Mr. Klopp», skriver han tidlig i artikkelen.

«Han var min første manager, og det var han som hadde troen på meg og som ga meg sjansen til å debutere som 17-åring. Det er morsomt å se ham i Liverpool nå, for han er så naturlig når han møter media. Han er så autentisk, og han sier det han vil. Men jeg tror folk flest bare ser versjonen av ham som står på sidelinja. Han har en veldig seriøs side også», skriver Götze.

«Da jeg var 17 eller 18, og ikke ga 100 prosent på trening, var han så skremmende. Han pleide å løpe mot meg og skrek meg rett opp i ansiktet. Jeg kan ikke oversette ordentlig fra tysk, men dere vet hvordan han snakker og hvordan han flekker tennene: 'Du må ha mer lidenskap! Du må gi alt! F***! Kom igjen!!!!'»

Personligheten det viktigste

Men Klopp var ikke langsint på den unge spilleren.

DEBUTERTE TIDLIG:
DEBUTERTE TIDLIG:  Mario Götze hadde Jürgen Klopps som trener tidlig i karrieren.

«Så etter trening var han helt rolig igjen, og han kunne ta meg til side og si: 'Mario, hvordan går det? La oss snakke om livet. Hva skjer?'»

«Han visste hvordan han skulle håndtere meg. Han var en fantastisk trener, men hans personlighet var den viktigste for meg som ung spiller. Jeg har aldri møtt en fotballmanager som var så naturlig morsom.»

Så forteller Götze om da han møtte på treneren da Klopp var på vei til å ta hårtransplantasjon.

«Han smilte, fortalte meg om det, og hvor bra det kom til å se ut og alt. Og da han dro, blunket han til meg og sa: 'Mario, ta det med ro, jeg vil ta vare på nummeret' Jeg sa: ' hva mener du?'. Han sa: 'nummeret til legen. Jeg tar vare på det for deg. Om noen år, trenger du det kanskje.' Han lo og gikk.»

«De fleste ville vært flaue eller ikke sagt noe, men han brydde seg ikke i det hele tatt. Han var en så morsom og positiv innflytelse på alle rundt seg.»

«Jeg må takke ham, fordi han ga meg starten, og vi oppnådde noen store ting sammen i Dortmund på de årene», skriver Dortmund-spilleren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]