Bekrefter direkte samtaler med Klopp om Grujics framtid

Det er liten tvil om at Marko Grujic har imponert på utlån denne sesongen.

20. mai 2019 kl 20.57 Arve Vassbotten

Hertha Berlins general manager Michael Preetz bekrefter at han har hatt samtaler med Jürgen Klopp om å få beholde Marko Grujic enda en sesong i den tyske hovedstadsklubben.

23-åringen har hatt en strålende sesong i Berlin, der han har blant annet har scoret fem mål på 23 kamper på lån. Herthas trener Pal Darai har også uttalt at serberen er «den aller beste midtbanespilleren» han har sett på mer enn 20 år i klubben.

Grujic var det første kjøpet til Jürgen Klopp i Liverpool, men har bare spilt tre kamper fra start og kommet inn i elleve kamper.

Like etter at han ble kjøpt ble han lånt tilbake til barndomsklubben Røde Stjerne, der han var med å vinne ligaen i 2015/2016-sesongen. Han var også på utlån i Cardiff i siste halvdel av fjorårssesongen, før han dro til Berlin i høst.

Tar avgjørelser etter Champions League-finalen

– Vårt mål er å utvide lånet med ett år. Vi har en pågående kommunikasjon med Liverpool, og har hatt noen personlige samtaler med Jürgen Klopp den siste uka om Marko, uttalte Preetz under et årsmøte i klubben.

– Liverpool vil sette seg ned etter Champions League-finalen og diskutere troppen for neste sesong. Vi tror Marko vil ha godt av en sesong til i Berlin, for å komme opp på nivået til Liverpool.

– Marko ønsker selv å bli. Jeg kan ikke love noe, bare at jeg vil prøve alt for at gutten skal spille i Berlin neste sesong, sa han videre.

– Ville elsket å bli lenger

Grujic uttalte også selv i slutten av mars at han ville fortsett i Bundesliga-klubben.

– Jeg er fortsatt ganske ung, og for meg har tiden i Herta vært en fantastisk mulighet til å vise mine kvaliteter, bortsett fra når jeg har vært skadet. Når alt kommer til alt, er det ikke opp til meg. Men hvis jeg kunne velge selv, ville jeg vært i Hertha enda et år, eller kanskje til og med to år, for å skape meg et godt rykte og forbedre kvalitetene mine. Det er bare mulig om man spiller i alle kamper, sa Grujic.

– Jeg ville elsket å blitt her lenger, sa han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]