Nå ønsker Karius å bli i Besiktas

Loris Karius ser ut til å ta et år til i Istanbul.

20. mai 2019 kl 13.38 Arild Skjæveland

Det var mye støy rundt Loris Karius tidligere denne sesongen, da Besiktas-manager Senl Gunes kom med merkelige uttalelser og kritiserte den tyske målvakten. Karius måtte så gå til FIFA og be de om å ta affære etter at han ikke hadde fått betalt lønn.

Nå har ting snudd for Karius i Tyrkia. Spillet hans har tatt seg opp og han trives i Istanbul, rapporterer James Pearce i Liverpool Echo.

– Dersom alle parter er fornøyde, så fortsetter jeg her. Kontrakten min med Besiktas fortsetter, sier spilleren selv ifølge Echo.

Avtale på to år

Avtalen mellom Liverpool og Besiktas er i utgangspunktet på to år, så han er snart halvveis. Det har vært mange rapporter i tyrkisk media denne sesongen om at avtalen kan komme til å bli stoppet etter én sesong, og at Karius sendes tilbake. Det ser ikke lenger ut til å skje.

Besiktas har betalt 2,25 millioner pund for å låne 25-åringen, og har forpliktet seg til å kjøpe ham for 7,25 millioner pund sommeren 2020 dersom han spiller et visst antall kamper, og de kvalifiserer seg for Europa. De helrøde har sikret seg 20 prosent av et eventuelt videresalg.

Besiktas ligger på tredjeplass i tyrkiske Süper Lig, med én kamp igjen av sesongen. Galatasaray topper tabellen og ser ut til å bli ligamester.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]