Sveits sjokkerte verdensmesteren. Shaqiri til kvartfinale!

Xherdan Shaqiri startet kampen da Sveits overrasket alle.

28. jun 2021 kl 23.46Arild Skjæveland

Frankrike har vært de store favorittene til å vinne årets EM. Som regjerende verdensmestere, og med en helt eventyrlig sterk tropp.

Xherdan Shaqiri og Sveits startet EM med å spille 1-1 mot Wales, før de ble knust 3-0 mot Italia. Etter å ha slått Tyrkia 3-1 i siste gruppespillskamp tok de seg likevel videre.

Det var få som ga Sveits noen sjanse mot Kylian Mbappé og co mandag kveld. Xherdan Shaqiri var med fra start.

En fantastisk fotballkamp

Haris Seferovic sjokkerte franskmennene da han satte inn for Sveits etter et kvarter. Det holdt seg til pause. Etter pausen fikk Sveits straffespark, og mulighet til å doble ledelsen.

Hugo Lloris var nede og gjorde en fantastisk redning på straffesparket. Etter det tok Frankrike over, og Karim Benzema scoret to mål på to minutter. Da Paul Pogba scoret på et fantastisk langskudd med et kvarter igjen, med stillingen 3-1, så det ut til å være over.

Xherdan Shaqiri hadde da forlatt banen, når Sveits igjen skulle sjokkere. Først scoret Seferovic sitt andre mål med et nydelig hodestøt da ni minutter gjensto. På overtid fikk Mario Gavranovic sjansen etter håpløst forsvarsspill fra Frankrike. Avslutningen hans var veldig god, og lagene var like langt. Fire minutter på overtid banket Liverpool-linkede Kingsley Coman ballen i tverrleggeren, og vi fikk ekstraomganger.

Der fikk vi ikke flere scoringer – og det skulle avgjøres med straffekonkurranse. Etter at Sveits hadde scoret på alle sine fem, var det den aller største stjernen sin tur. Kylian Mbappé sitt forsøk ble reddet, og forhåndsfavoritten er ute!

Sveits møter Thiago Alcantaras Spania i kvartfinale fredag kl. 18.00.

BOMMET: Kylian Mbappé misbrukte sitt avgjørende straffespark.