Angriperen Liverpool linkes til har aldri opplevd å ikke bli seriemester

Kan Kingsley Coman være løsningen når Liverpool skal forsterke angrepet?

28. jun 2021 kl 19.00Arild Skjævelandaskjaeveland

Vi forventer at Liverpool kommer til å forsterke angrepet denne sommeren. Divock Origi og Xherdan Shaqiri ser ikke ut til å ha noen fremtid på Anfield, og begge er tilgjengelig for en overgang. Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané er alle 29 år gamle, og har spilt sammen i fire og fem år.

Diogo Jota har vært et veldig friskt pust etter overgangen fra Wolverhampton i fjor sommer – men når vi nå går inn i en ny sesong der det skal spilles Afrikamesterskap – må Michael Edwards og co finne forsterkninger.

Liverpool har blitt linket til en rekke navn så langt i sommer. Patson Daka fra RB Salzburg var et hett navn, men er så godt som klar for Leicester City. Donyell Malen, som har imponert for Nederland i EM, er et annet navn som har blitt satt i forbindelse med de røde. 22-åringen fra PSV Eindhoven linkes også til Borussia Dortmund, og kommer med all sannsynlighet til å forlate den nederlandske klubben i sommer.

– Sånn er det i fotball, og spesielt i PSV. Vi mister én eller to gode spillere hvert år. Det har virket klart for meg en stund at både Donyell og Denzel (Dumfries) vil dra. Det tenkte jeg faktisk allerede forrige sommer. Dersom de ønsker å bli er det flott, men vi må forberede oss på at vi må spille uten begge to neste sesong, siteres manager Roger Schmidt til Nos

Men det er ikke bare Malen som har blitt nevnt. I helgen ble også Liverpool linket til en fransk landslagsspiller.

Hevdet Liverpool hadde lagt inn bud

Det var den italienske avisen La Gazzetta dello Sport som var først ute med å sette Liverpool i forbindelse med Coman. Budet skal ha vært på 30 millioner pund, men skal ha blitt avslått. Bayern skal kreve minst 42 millioner pund. 

Florian Plettenberg i tyske Sport 1 er normalt en god kilde når det kommer til tysk fotball og overganger. Det var han som var først ute med å melde om Liverpools interesse for Florian Neuhaus tidligere i sommer. 

I helgen skrev Plettenberg at Liverpool definitivt er interessert i å kjøpe Kingsley Coman fra Bayern München, men at det så langt ikke har vært direkte kontakt mellom Liverpool og spilleren eller Bayern.

Den tyske storklubben, og spesielt deres nye manager Julian Nagelsmann, ønsker å forlenge kontrakten med 25-åringen. Men ifølge Plettenberg er det Comans far som jobber for en overgang til engelsk fotball.

Han har kontrakt til 30. juni 2023. 

BAYERN-SPILLER: Kingsley Coman linkes nå til Liverpool.

BAYERN-SPILLER: Kingsley Coman linkes nå til Liverpool.

Vinner alltid ligaen

Coman har lenge vært et stort navn i europeisk fotball, men er faktisk kun 25 år gammel. Han fylte 25 for to uker siden.

Kantspilleren slo gjennom i Paris Saint-Germain som 16-åring i 2013, før han gikk til Juventus da kontrakten hans gikk ut sommeren 2014. Der spilte han i to sesonger, før han ble lånt ut til Bayern München.

På Allianz Arena gjorde de avtalen permanent i 2017.

Det handler så klart litt om hvilke klubber han har spilt for tidligere – men dette er en spiller som har vunnet ligamesterskapet i hver eneste sesong han har spilt aktivt på seniornivå!

Coman ble ligamester med Paris Saint-Germain i 2012/13 og 2013/14. Han vant Serie A med Juventus i 2014/15 og 2015/16, og i Bayern München har han fått med seg seks ligatitler – 2015/16, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20 og 2020/21. 10 ligamesterskap, som 25-åring!

I 2019/20-sesongen ble Thiagos tidligere lagkamerat også matchvinner i Champions League-finalen mot sin gamle klubb Paris Saint-Germain.

Perfekt for rotasjon?

Ifølge Transfermarkt har den franske landslagsspilleren spilt 136 kamper på venstrekanten, og 75 kamper på høyrekanten så langt i karrieren. I tillegg har han 14 kamper som hengende spiss og én som midtspiss.

Sånn sett høres han ut som en perfekt spiller for Jürgen Klopp, med sin anvendelighet.

I PSG var han veldig ung, og måtte stort sett nøye seg med innhopp. I Serie A spilte han veldig mye i 2014/15-sesongen, men har funnet seg i å sitte mye på benken.

Bayern har sine tradisjoner for hurtige kantspillere, og i Comans tid der har han hatt Arjen Robben, Franck Ribery, Serge Gnabry, Douglas Costa, Leroy Sane, Jamal Musiala, Thomas Müller og til dels Philippe Coutinho og James Rodriguez som konkurrenter til plassen på laget.

Forrige sesong var den sesongen da han spilte flest kamper i Bundesliga (29 av 34, 23 fra start) så langt på Allianz Arena. I 2019/20 ble det 19 starter og sju innhopp, og i 2018/19 17 starter og fire innhopp. I 2017/18 startet han kun ti kamper og kom inn som innbytter ved ti anledninger.

Sånn sett er det kanskje ikke en spiller som vil kreve at han starter og brukes hver eneste uke.

Coman er med i den franske troppen, og kan bli involvert når Frankrike møter Xherdan Shaqiri og Sveits i åttendedelsfinalen kl. 21.00. Den kampen vises på TV 2.

I EM: Kingsley Coman er med i den franske EM-troppen.

I EM: Kingsley Coman er med i den franske EM-troppen.