«Vi vet hvor du bor» sto det på en truende banner til Rafa Benítez. Det stemte ikke helt – den var plassert foran feil hus

Det er ikke populært blant Evertons supportere at en Liverpool-legende kan bli deres nye manager.

28. jun 2021 kl 16.39Arild Skjæveland

I morgentimene i dag dukket det opp bilder på sosiale media av et banner som skal ha vært plassert utenfor hjemmet til Rafael Benítez på Wirral.

Bakgrunnen er at mer og mer tyder på at Liverpool-legenden er i ferd med å bli Evertons nye manager.


Den tidligere Liverpool-manageren har som kjent bosatt seg på Merseyside, og hans kone og to døtre har bodd i området siden han overtok som Liverpool-manager sommeren 2004. Mens Benítez har hatt jobber i Milano, London, Napoli, Madrid, Newcastle og Dalian i Kina siden han var ferdig på Anfield i 2010, har familien fortsatt å ha huset på andre siden av Mersey som sitt hjem.

Nærmer seg upopulært valg

Det er snart tre uker siden de første meldingene kom om at Rafa kunne bli ny manager i Everton. Etter at den blå naboen mistet Carlo Ancelotti til Real Madrid, har de vært på managerjakt.

De har blitt linket til managere som Nuno Espirito Santo, Manuel Pellegrini, Brighton-manager Graham Potter, og den tidligere Bournemouth-sjef Eddie Howe. Det har også vært snakk om å hente tilbake managere som har vært på Goodison tidligere, som Belgias landslagssjef Roberto Martinez og David Moyes fra West Ham.

Så langt har ingenting skjedd, og mer og mer tyder på at det er Benitez som blir ny sjef. Han har vært arbeidsledig siden 23. januar i år, da han ble enig med sin arbeidsgiver Dalian Professional om å avslutte arbeidsforholdet etter halvannet år i klubben, og er veldig interessert i en ny jobb i Premier League.

Journalist og forfatter Tony Evans, som kjenner Benítez godt, sier at hovedpersonen selv er veldig motivert: «Tro meg. Han er veldig giret på jobben. Han tror dere vil gi ham en mulighet for troféer og er veldig klar for det», skriver han på Twitter. 

Politiet etterforsker banner

De umiddelbare reaksjonene fra Evertons supportere var negative da de første rapportene kom om interessen for Benítez. Den siste uken har tonen vært mer positiv på sosiale media, men fortsatt er det en del som er veldig imot ansettelsen.

Det viste også banneren som dukket opp på sosiale media: «Vi vet hvor du bor. Ikke signer» sto det skrevet.

Problemet var at de tydeligvis ikke helt visste hvor 61-åringen bodde, for ifølge Andy Hunter i The Guardian var det plassert utenfor feil hus i Caldy på Wirral.

Merseyside Police bekrefter til The Guardian at de etterforsker den truende banneren.