Derfor mener Carragher at Everton bør gå for Rafa Benitez

Jamie Carragher argumenterer for at Rafa Benitez skal bli Evertons neste manager.

2. jun 2021 kl 10.39Jens Bessesen

Jamie Carragher er Liverpool-legende som spiller, mens Rafa Benitez er det samme som manager. Nå argumenterer Carragher for at hans tidligere sjef skal ta over jobben som manager for byrival Everton. 

Everton mistet tirsdag sin profilerte manager Carlo Ancelotti, da han fikk et tilbud fra Real Madrid som var for godt til å takke nei til. Italieneren gyver dermed løs på sin andre periode hos den spanske storklubben, etter å ha ledet Everton i halvannet år. 

Tilgjengelig

I sin spalte i The Telegraph skriver Carragher at Everton-eier Farhad Moshiri nå har en åpenbar kandidat som bør sjekkes ut - Benitez er i likhet med Ancelotti en erfaren manager som har trent Real Madrid, vunnet Champions League og med historie i Premier League. 

«Blant navnene som umiddelbart ble linket til Everton da nyheten om Ancelotti sprakk, hvem er mer kvalifisert enn min tidligere Liverpool-sjef Rafa Benitez?», skriver Carragher. 

KJENNER HVERANDRE GODT: Rafa Benitez var Jamie Carraghers manager i seks år i Liverpool.

KJENNER HVERANDRE GODT: Rafa Benitez var Jamie Carraghers manager i seks år i Liverpool.

«Rafa er tilgjengelig, er etablert i området, og jeg er sikker på at han er klar hvis Moshiri er forberedt på å vurdere en av de mest sjokkerende manager-ansettelsene i fotballhistorien på Merseyside», skriver han. 

Ifølge journalist Chris Bascombe i The Telegraph har seks navn blitt nevnt i forbindelse med Everton-jobben - Eddie Howe, Nuno Espirito Santo, David Moyes, Ralf Rangnick, Graham Potter og Rafa Benitez. Steven Gerrards navn ble også nevnt av The Athletic tirsdag.

«Åpenbar kandidat»

Carragher mener den listen tyder på at Moshiri og Everton ikke vet hvilken retning de vil gå i de neste årene. Kandidatene har ulik filosofi, erfaring og fremtidsutsikter. 

«Hvis en ønskeliste inkluderer for eksempel Eddie Howe eller Graham Potter, skjønner du at klubbens styre ser etter en spesifikk profil eller en ung og progressiv trener». 

«Med Ancelotti gikk Everton for det som allerede er utprøvdt, en erfaren manager og et stort navn. Hvis det er det Moshiri vil ha, er Benitez en åpenbar kandidat», sier Carragher.

Benitez har trent en rekke klubber siden han forlot Liverpool i 2010. Han har vært i Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle og til slutt Dalian Professional i Kina, der han sluttet tidligere i år. Han har som kjent fremdeles et hus i Liverpool og veldig sans for byen. 

Det er langt fra første gang spanjolen har blitt linket til Everton, men foreløpig det aldri blitt med mer enn ryktene.