Rafa Benítez:– Slik kan Liverpool slå Real Madrid

Den tidligere Liverpool- og Real Madrid-manageren tror kampen avgjøres på midten.

5. apr 2021 kl 22.28Arild Skjæveland

Rafael Benítez var Liverpool-manager fra 2004 til 2010, og var med på å knuse Real Madrid 4-0 i en av de mest overbevisende Champions League-kampene vi har sett på Anfield.

I 2015 fikk han komme tilbake til klubben der han startet sin trenerkarriere, og fik et halvt år som manager for den spanske hovedstadsklubben før han mistet jobben. Rafa har vært uten managerjobb siden han forlot Dalian Professional i Kina i januar. Nå skriver han for The Times, og har tatt for seg tirsdagens kvartfinale på Estadio Alfredo di Stefano. 

«Når vi snakker om Real Madrid, vil det være strengt å beskrive dem som et lag på vei ned. De har fortsatt noen store spillere: Luka Modric og Toni Kroos for eksempel. Målvakten i Thibaut Courtois, som ofte varter opp med viktige redninger, og så har du bevegelsene til Karim Benzema og hurtigheten til Vinicus Junior», skriver Rafa.

Han tror kampen vil avgjøres på midtbanen, der de to strålende pasningsspillerne har Casemiro med seg.

«Nøkkelen i kampen er hvordan tempoet blir. Dersom Liverpool kan være aggressive på midtbanen, kan de gjøre det veldig vanskelig for Real, som ikke er vant med å angripe så hurtig som Liverpool. Real er veldig presise i pasningsspillet, og de vil ønske å holde ballen. Dersom de kommer seg langt inn på Liverpools banehalvdel vil de være farlige, for de kan score ulike typer mål. Real har scoret flest mål på hodet i La Liga (13), og er det laget som har scoret nest flest mål fra skudd utenfor boksen (7)», skriver han videre.

Må stoppe Modric og Kroos

Det viktigste for Liverpool, vil være å stoppe 35 år gamle Luka Modric og 31 år gamle Toni Kroos sentralt på midten, mener Benítez.

«Modric og Kroos tenker veldig raskt, og dersom de får beholde ballen kan de finne Benzema. Kan Liverpool stoppe Kroos og Modric fra å spille, og nekte dem mulighetene til å spille ballen mot Benzema, vil Real være i trøbbel», skrivre Rafa.

Han skriver videre at Gini Wijnaldum og Thiago Alcantara må løpe og presse Real Madrid-duoen hele tiden.

«Det er så viktig for Liverpool at de scorer. Dersom de gjør det, må Real angripe i den andre kampen på Anfield, og de vil måtte være mer åpne i forsvar».

Real Madrid - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]